Frödingsvägen 4 – Fredhäll

FRöDINGSVäGEN 4

2.5 ROK 49 KVM 0.5 TR SNART TILL SALU
SE ALLA BILDER

Ljus och välplanerad tvåa ett stenkast från Fredhälls badklippor

I ett av Fredhälls lummiga kvarter finner vi denna trivsamma 2,5:a som tack vare sin yteffektiva planlösning känns större än vad antalet kvadratmeter anger. Lägenheten har ett bra ljusinsläpp från fönster i sydost, och takhöjden skapar en luftig atmosfär. Brädgolven är framtagna och bevarade originaldetaljer såsom spegeldörrar, takrosetter, serveringsskåp och fönstervägg ger en charmig inramning. Skicket är gott, och i år har det välplanerade arbetsköket renoverats. Läget är perfekt och här erbjuds ett lugnt och avskilt boende strax intill Mälarens vatten, Fredhälls soliga badklippor och Fredhällsparkens grönska. Det är även nära till Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet. Samtidigt som lugnet råder i området har man de sjudande kafé-, bar- och restaurangstråken vid Fridhemsplan på kort promenadavstånd.

1930-talets stadsplaner omtalades som ”hus i park” och bakom lägenhetens hus finns en grönskande gård som under sommarhalvåret möbleras med utemöbler. Husets källare inrymmer ett cykelförråd och en fräsch tvättstuga. I området finns trevliga kaféer och restauranger, och från vår till höst är det alltid underbar stämning på Solstugans soliga uteservering med vacker utsikt över Mälaren. Närservicen är god och vid Kristinebergs tunnelbanestation, bara trehundra meter från lägenheten, ligger en välsorterad mataffär med generösa öppettider.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Frödingsvägen 4
Område Fredhäll
Våning 0.5 av 4, hiss finns ej
Rum 2.5 rum
Storlek 49 kvm
Avgift 3 283 kr Ink. Värme, VA, TV och bredband
Byggnadsår 1931
Förråd Ett Vindsförråd
calendar

Visningar

På våra visningar träffar du den som kan bostaden bäst, nämligen säljaren. Ingen kan ge dig bättre svar på dina frågor om hur det är att bo här. Alla frågor gällande bud, ekonomin i föreningen etc hjälper våra mäklare dig med.

Föreslå en PRIVAT visning

BOKA
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffa och matgrupp. Fönster i sydost. Framtaget brädgolv och vitmålade väggar.

Sovrum I

Mysigt sovrum med plats för en dubbelsäng. Dagsljusinsläpp genom stiliga industriglasdörrar mot vardagsrummet. Brädgolvet är framtaget och väggarna målade i ljusbeige.

Sovrum II

Ljust sovrum, barnrum, gästrum eller hemmakontor med fönster i sydost. Ingång från både vardagsrummet och sovrummet. Förvaringsmöjligheter i form av ett vägghängt funkisskåp. Framtaget brädgolv och vitmålade väggar.

Kök

Nyrenoverat och mycket välplanerat kök med gott om både bänkyta och förvaring. Serveringsskåp i original från 1931 och moderna bänkskåp i tidsenlig stil. Skåpen kompletteras av öppna hyllplan i ek. Rejäla ekbänkar med infälld spishäll. Diskmaskin integrerad inredningen. Nuvarande säljare använder sig av en airfryer, men det är inga problem att sätta in spishäll och ugn. Partiet ovanför den ena arbetsbänken är tapetserad och ovanför den andra letar sig vitt kakel i halvförband hela vägen upp till taket. I övrigt är köket vitmålat, och framtaget brädgolv löper tröskelfritt genom dörröppningarna. Dagsljusinsläpp från fönstervägg mot sovrummet.

Badrum

Badrum med duschhörna, tvättkommod, spegelskåp och toalett. Toaletten och skåpet sattes in i fjol, och i år har badrummet fräschats upp med nytt grått klinkergolv på befintligt ytskikt. Väggarna är klädda med vitt kakel.

Hall

Välkomnande hall med rymlig avhängningshörna direkt innanför ytterdörren. Stor inre del med klädkammare, flera garderober och integrerad kyl/frys. Brädgolvet är framtaget och väggarna målade i ljusbeige med en tapet som fond.

Dokument och länkar

BRF Balen 4

Allmänt

Brf Balen 4 är en välskött förening med god ekonomi och en fastighet i väldigt gott skick. Föreningen upplåter 32 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt. Den totala bostadsytan uppgår till 1 372 kvm.

Byggnadsår

Fastigheterna byggdes 1931.

År föreningen bildades

Föreningen registrerades 1987 och övertog fastigheten 2002.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas ej av eventuella höjningar av tomträttsavgäld.

Förvaltare

Simpleko AB tar hand om föreningens ekonomiska förvaltning. Teknisk förvaltning och fastighetsskötsel utförs av Habitek Förvaltning AB.

Renovering och underhåll i urval

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och som sträcker sig fram till 2030. Ny torktumlare 2023. Rengöring av lägenhetskanaler och kärl för matavfallsinsamling 2022. Byte av lägenhetsdörrar och horisontella stammar 2021. Gårdsrenovering 2018. Balkongbyggnation 2017. Isolering av vind 2014/2015. Fasadrenovering och byte av värmepanna 2012. Renovering av trapphus 2006. Stammar i badrum/kök och renovering av tvättstuga 2005.

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi. Lån till kreditinstitut uppgår till cirka 6,5 miljoner kr vilket innebär en belåningsgrad om cirka 4 700 kr per kvadratmeter lägenhetsyta.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Stockholms Stads Brandförsäkringskontor. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

TV och internet

Kabel-TV levereras via Telenor och Bredband via Ownit.

Tvättstuga

Tvättstuga i källaren. Tre tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och en mangel. En av tvättmaskinerna är för ”drop-in”.

Utemiljö

Grönskande gård bakom huset med utemöbler, grill och cykelparkering.

Övriga gemensamma utrymmen

Cykelförråd.

Parkering

Boendeparkering gäller på gatorna i området.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close