Lundagatan 44D – Södermalm

LUNDAGATAN 44D

2 ROK 42 KVM 4 TR
SE ALLA BILDER

Välplanerad och luftig funkistvåa i en av Södermalms bästa föreningar!

Välkommen till ett boende med ovanligt många fördelar. Förutom de erkänt fina planlösningarna i detta ikoniska funkisbygge stoltserar bostaden med renoverade ytskikt och en social planlösning samt ett mycket lugnt och idylliskt läge i en av Södermalms bästa föreningar. Flera fina originaldetaljer finns bevarade, bland annat en fin lamprosett.

De stora fönsterpartierna mot söder och den öppna, luftiga planlösningen skapar tillsammans med det höga läget högst upp i huset en ovanligt ljus och trivsam boendemiljö. Tack vare det rymliga sovrummet erbjuds plats för dubbelsäng samt garderob. Vill man njuta av utsikt så finns vädringsbalkonger på våningsplanen där en magnifik utsikt över Riddarfjärden erbjuds. På de omtyckta gårdarna erbjuds en lugn och prunkande miljö och detta tillsammans med den stora föreningens faciliteter i form av hela fyra gästlägenheter, två musikrum, hobbyrum, flertalet cykel- moped och barnvagnsförråd samt åtta tvättstugor. Man har till och med en anställd fastighetsskötare.

Perfekt läge med en omedelbar närhet till Skinnarviksparken och endast en kortare promenad till Mariaberget och Tantolunden. Tack vare närheten till Hornstull erbjuds utmärkta kommunikationer och ett myllrande utbud av allt från spännande boutiquer till utmärkta restauranger.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Lundagatan 44D
Område Södermalm
Våning 4 av 4, hiss finns
Rum 2 rum och kök
Storlek 42 kvm
Avgift 2 191 kr Inklusive värme, vatten samt Kabel-TV.
Pris 3 850 000 kr slutpris
Andel i förening 0.195 %
Andel av årsavgift 0.195 %
Byggnadsår 1930
Förråd Till bostaden finns ett källarförråd om cirka 4 kvm.
Driftskostnader El: 5 000 kr/år Försäkring: 3 000 kr/år Total driftskostnader: 11 000 kr/år Övrigt: 3 000 kr/år Kommentar: Övrigt = gas. Räknat på: 2 personer
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Härligt och rymligt vardagsrum med ett fint ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet mot söder. Gott om plats för det gängse vardagsrumsmöblemanget men även för ett större matbord. Vitmålade väggar. Furuplank som behandlats med mörkbrun hårdvaxolja.

Kök

Vitmålade väggar. Furuplank som behandlats med mörkbrun hårdvaxolja. Ljusgrått kakel med bänkskiva i ek. Skåpsinteriören från IKEA. Gasspis.

Sovrum

Vitmålade väggar matchas fint av furuplank som behandlats av mörkbrun hårdvaxolja. Ovanligt ljust med ett stort fönster samt ett mindre. För närvarande står en 180 cm säng där samt garderober. Dubbeldörrar med glas.

Badrum

Badrummet renoverades hösten 2020 och våtrumsintyg samt kvitton finns. Ljusgrått kakel på väggarna medan golvet är täckt av grafitgrått klinker. Förvaringslösningar i form av kommod, väggskåp, hylla ovanför den vägghängda toaletten samt kaklad hylla ovanför dörren. Dusch med inbyggda hyllor i duschväggen från INR. Handdukstork finns.

Hall

Vitmålade väggar. Mörkt klinker i yttre hallen, furuplank som behandlats med mörkbrun hårdvaxolja i inre hallen. Vägghängd hylla med krokar och galgstång samt en inbyggd garderob.

Dokument och länkar

HSB Brf Marmorn i Stockholm

Allmänt

Brf Marmorn i Stockholm (org. nr 702001-4085) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna vid uppförandet 1930 och är ritade av HSB:s chefsarkitekt Sven Wallander. Föreningen omfattar 539 bostadsrättslägenheter ( Lundagatan 36 A till Lundagatan 44 D). Till detta finns 22 lokaler med hyresrätt, 35 p-platser och 12 mc-platser med hyresrätt. Föreningens hemsida finner du på https://marmorn.se/.

Mark

Marken ägs av föreningen, det vill säga friköpt och således finnsingen oro för ökade tomträttsavgälder.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi, de långfristiga skulderna uppgår till cirka 38 miljoner (Skuldsättning på 1 787 kr/kvm boarea, mot snittet på Södermalm som ligger på ca 6 000 kr/kvm). Lokal- och p-platsintäkterna uppgick vid det senaste bokslutsåret till över 2,4 mkr. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsskötsel AB.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Ownit för bredband och medlemmarna tecknar själva abonnemang. Kabel-tv via Tele2 och dess grundutbud ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras. Lägsta ägarandel är 10 %.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på ca 1 700 kr av säljaren. Pantsättningsavgift om 725 kr per pantsättning betalas av pantsättaren.

Gemensamma utrymmen

Det finns åtta tvättstugor i föreningen (tre i 38 B och fem i 44 B) samt två spontantvättstugor (en i 38:an och en i 44:an), tre cykelrum, fyra gästlägenheter, två musikrum samt ett hobbyrum.

Parkering/garage

Föreningen har 35 parkeringsplatser och 12 mc-platser för uthyrning. För närvarande är det ca 10 års kötid till en parkeringsplats. Enligt föreningens senaste nyhetsbrev finns dock några få lediga mc-platser (1 000 kr/år).

Genomförda renoveringar

För komplett lista se föreningens hemsida/Årsredovisning. 2020 fönster och fasadrenovering (Lundagatan 42 A-B samt 44D). 2018 takrenovering (Lundagatan 44A-D), omläggning av trappa (Lundagatan 36A), betongplatta för mc-parkering. 2017 uppsnyggning och reparation av trapphus, förbättrad belysningen på gårdarna, värmepumpsprojekt, hissrenovering, betongläggning av mc-parkering. 2016 renovering av portar, byte av vvc-ventiler, fasadrenovering, takmålning och byte av fönster samt balkongdörrar. 2015 ombyggnad tvättstuga, renovering av mur och sockel. 2014 renovering av fönster. 2012 fasadrenovering. 2009 – 2011 renovering av fönster. 2009 bergvärmeinstallation som komplement. 2009 bredband, fiberkabel. 2005 – 2008 renovering av fönster. 1998 – 1999 renovering av hissar. 1996 renovering av balkonger. 1993 stambyte el, stambyte badrum. 1972 stambyte kök.

Kommande renoveringar

Takrenovering 36 F + 42 A, renovering av balkonghörn, fasad samt fönster av delar av huset. Se föreningens hemsida för mer information om renoveringar.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av Städgladen AB.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument på hemsidan 2022-04-26. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close