Råstensgatan 35C – Kålltorp

RåSTENSGATAN 35C

2 ROK 40 KVM 2 TR
SE ALLA BILDER

Funkistvåa med balkong – I ett av Kålltorps mysigaste kvarter

Söker du ett yteffektivt, idyllisk, lugnt och tyst boende med närhet till både stad, natur och fina strövområden? Beläget i ett av stadsdelens mysigaste villakvarter blir snart denna tvåa ledig. Bostadens skick är mycket gott där samtliga ytskickt bortsett badrummets tak målades om så sent som år 2020. Rejäl takhöjd och fina ljusinsläpp, balkong med markis i soligt sydvästläge med sköna trägolv för fötterna. Stort vardagsrum med härlig utsikt över de grönskande villakvarteren. Löpspåret till Skatås börjar precis utanför.

Förutom kvalitéerna ovan så har det direkta närområdet mycket annat att erbjuda såsom badsjöar, gym, mataffär och 400 meter till mycket god kollektivtrafik. Att cykla in till stan gör du på en kvart. Ett av många smultronställen i kvarteren är ”Lilla sur” som erbjuder utsökta färska frallor om helgerna.

Enligt lägenhetsregistret är bostaden 39 kvm. Men bostaden har nyligen mätts av certifierad uppmätningsfirma till 40 kvm. Dokument på detta lämnas på begäran.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Råstensgatan 35C
Område Kålltorp
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Rum 2 rum och kök
Storlek 40 kvm
Avgift 3 727 kr inklusive värme, vatten samt kabel-TV.
Pris 2 515 000 kr slutpris
Andel i förening 5.70114 %
Byggnadsår 1936
Förråd Till bostaden finns ett cirka 5m2 stort förråd.
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Härligt, ljust vardagsrum med två stora fönster och glasat balkongparti. Rummet är målat i en ljus kulör och dispositionen lättmöblerad. Tack vare storleken tillsammans med den rejäla takhöjden så skapas en härligt luftig atmosfär. Fina originalgolv som slipats och lackats så sent som 2020. Mindre stuckatur och hålkälslister mellan tak och vägg. De charmiga originalelementen ger en fin inramning. Utgång till en balkong med mycket trivsam utsikt och soligt sydvästläge. Nylagd trall.

Sovrum

Det rymliga sovrummet med plats för dubbelsäng är målat i en lugn blågrå ton som harmoniserar fint med plankgolvet. Stort fönsterparti. Garderob.

Kök:

Härligt kök från 2014 med plats för matbord. Tack vare det L-formade köket skapas väl tilltagna arbetsytor. Köket är utrustat med kyl och frys från 2020 medan de övriga vitvarorna är från 2014. Kaklade ytor i svart. Diskmaskin.

Badrum

Badrum är helkaklat i vitt med mörkgrått klinker.

Hall

Yteffektiv hall med fint ljusinsläpp från köksfönstret. Här finns det plats för klädhängare och förvaring i byrå.

Dokument och länkar

BRF Råstensgatan 35

Allmänt

Föreningens fastighet uppfördes 1936 och består av ett flerbostadshus i två våningar med källare samt oinredd vind. Föreningen består av totalt 16 bostäder varav 15 är tvårummare och en är trerummare. Föreningen köpte fastigheten år 2005.

Byggnation av vind

Föreningen bedömer att det finns nya möjligheter att erhålla bygglov dels avseende produktion av helt nya lägenheter och dels avseende utökning av befintliga lägenheter. Sannolikt skulle försäljningar kunna komma att tillföra föreningen betydande värde. Det föreligger dock ännu inget föreningsstämmobeslut om byggnation av råvinden i något av fallen och inte heller någon nu gällande bygglovsansökan i detta avseende. En byggnation av råvinden skulle sannolikt kräva en ny ekonomisk plan för föreningen.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil och god. belåning ligger på 9 000 kr per kvm boyta för 2021. Föreningen amorterar på sina lån löpande. Den bokföringsmässiga förlusten för 2021 har sin grund i att ett större målnings- och fasadunderhåll genomfördes. Åtgärderna var planerade och finansierades med egna likvida medel som föreningen tidigare avsatt för ändamålet.

Genomförda renoveringar i urval

1996 skedde elstambyte, omputsning av fasad, nya balkonger, rörstambyte (håller normalt 50-60 år). Under 2006-07 installeradees nya tvättmaskiner och torktumlare. 2008 drogs ny 3-fas el in samt nya elstammar i källaren. 2010 installerades nya fönster samt omläggning av tak. 2021 Målades huset inklusive foder, källardörrar och utbyte av skadat trä. Reparation av tvättmaskin och torktumlare. Trädgårdsrum, torkrum och cykelrum fick ytskickt uppfräshade och målade. Fjärrvärme besiktigad utan anmärkning.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade de näsrmsta åren. Föreningen har en 40 årig underhållsplan för att skapa trygghet och en rättvis kostnadsfördelning genom att jämna ut underhållskostnaderna över tid.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo. Den tekniska förvaltningen sköter föreningen själv.

Allmänna utrymmen

Som boende har du tillgång till en trevlig, gemensam uteplats med grill. I källaren finns medlemsrum, cyckelrum, trädgårdsförråd, ett gästrum med badrum, tvättstuga (2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkrum), torkrum, hobbyrum, pingisrum samt ett litet träningsrum.

Bredband samt kabel-TV

Bredband kan väljas från valfri leverantör. Kabel-TV (Via Tele2) ingår i avgiften.

Parkering

Gratis parkering på gatorna i området.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close