Bergsunds strand 5 – Hornstull

BERGSUNDS STRAND 5

2 ROK 40 KVM 6 TR
SE ALLA BILDER

Välplanerad & insynsskyddad funkistvåa med möblerbar balkong – Högt upp i huset med vattenutsikt

Tack vare det höga läget, balkongen med sol från lunch till solnedgång samt utsikten mot Liljeholmsvikens glittrande vatten erbjuds en bostad få kan matcha. Den halvöppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar fina sociala ytor samtidigt som den är lättmöblerad.

Hela bostaden är renoverad löpande med bland annat nymålade väggar och tak i år och uppfräschat badrum under 2021. Dock finns fortfarande gott om detaljer som minner om husets historia. Bland annat i form av fönsterpartier i original, balkongdörr och de vackra fönsterbrädorna i marmor. Takhöjden är väl tilltagen, runt 2,7 meter. Förutom ett luftigt allrum erbjuds ett sovrum med hörnfönster och vattenutsikt. Detta i kombination med det höga läget och den ringa trafiken gör det till ett fantastiskt sovrum. Här får man plats med dubbelsäng medan klädförvaringen löses i den väl tilltagna garderobslösningen i hallen. Den stora, soldränkta balkongen som erbjuder ogenerat solläge fungerar även perfekt för dig som vill njuta av solnedgången med ett glas vin i goda vänners sällskap.

Här bor du på en av Hornstulls lugnaste gator. Området har med åren blivit ett av Stockholms mest attraktiva och trendiga. Hör finner du bland annat bageri, närbutik, skomakare, barer och caféer. Förutom ett myllrande restaurang och caféliv finns även klubben Debaser och kvartersbion Bio Rio samt Lasse i Parken att upptäcka. Området har goda kommunikationer med flertalet busslinjer samt T-banans röda linje som tar dig in till Stockholms city på några minuter. En kort promenad bort finner du Reimersholme som tillsammans med ex vis Årstaviken erbjuder natursköna motionsrundor men även fina badmöjligheter. Kanot finns för uthyrning på Långholmens Kajak där du enkelt kan paddla runt i natursköna omgivningar. Ta ett pass i utegymmet som ligger ett stenkast från porten i Pålsundsparken. Varmt välkommen på visning!

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Bergsunds strand 5
Område Hornstull
Våning 6 av 7, hiss finns
Rum 2 rum och kök
Storlek 40 kvm
Avgift 2 767 kr Inkl värme, vatten, kabel-TV samt bredband.
Pris 4 550 000 kr slutpris
Andel i förening 3.618 %
Andel av årsavgift 3.38733 %
Byggnadsår 1939
Förråd Till bostaden finns ett vindsförråd om ca:4 kvm
Driftskostnader El: 2 400 kr/år Försäkring: 1 800 kr/år Total driftskostnader: 4 200 kr/år
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Lättmöblerat och luftigt allrum med plats för det gängse vardagsrumsmöblemanget samt matbord. Väggarna i hela lägenheten målades tidigare i år i en lugn, klassisk lindblomsgrön ton. Golvet är av vitoljad bambu, ett trägolv som är både håller länge och har en fantastisk känsla att gå på. Golvet löper tröskelfritt genom hela bostaden.

Sovrum

Sovrum med plats för dubbelsäng, fantastisk utsikt med fönsterpartier i två väderstreck. Nymålade väggar i lindblomsgrönt, golv av vitoljad bambu.

Kök

Golv: Vitoljad bambu Bänkskivor: Vitoljat trä Skåpinteriör: Lådor och inredning från IKEA Vitvaror (även märke och årtal om uppgifter finns): SMEG 2012. Instruktionsböcker finns. Allmänt: Diskmaskin 60 cm. Ljusinsläpp från fönsteröppning från sovrummet. Rymligt. Integrerad kyl och frys.

Badrum

Väggar: Vitt kakel Golv: ljus beige kakel Handdukstork Förvaring: kommod Torktumlare/tvättmaskin: LG Tvätt/tork 7/4kg kombimaskin 45 cm djup.

Hall

Nymålade väggar i lindblomsgrönt, golv av vitoljad bambu. Förvaring och avhängning: avhängning i garderoben i hallen. 300 cm bred skjutdörrsgarderob.

Dokument och länkar

BRF Strandslipen

Allmänt

Bostadsrättsföreningen registrerades 1999 och förvärvade fastigheten 2008 och är upplåten med tomträtt (avgäldsperiod sträcker sig från år 2023 till och med år 2032). Huset uppfördes 1941. Den totala bostadsytan är 1 328 kvm medan lokalytan utgör 36 kvm. I huset finns 30 lägenheter upplätna med bostadsrätt medan tre lägenheter samt två lokaler är upplåtna med hyresrätt.

Förvaltning

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC (Sveriges Bostadsrätts Centrum).

Bredband & kabel-TV

I huset finns sedan 2016 bredband (1000 Mbit/s) som ingår i avgiften. Leverantör är Ownit.

Utförda renoveringar

Renovering av hiss och entré samt återvinningsrum 2020. Byte av torkskåp samt renovering av cykelrum 2019. Renovering av parkering 2018. Byte av tvättmaskin 2017. Byte av torktumlare 2016. Renovering av källargång 2015. Renovering av trapphus 2013. Fönsterrenovering 2012. Stambyte 2009-10. Stambyte håller cirka 50-60 år.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade de kommande åren.

Ekonomi

Beslut om höjning av månadsavgiften med 2,5% per år fram till 2027. Belåningen i föreningen ligger på 7 853 kr / kvm boyta under 2021. Snittet inom tull ligger strax över 6 000 kr / kvm boyta. Men i Brf Strandslipen har man ett mycket stort dolt kapital om tre hyresrätter som den dagen de säljs kommer stärka föreningens ekonomi avsevärt. Föreningen amorterar löpande på lånen.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns tvättstuga på botttenplan. Den är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt mangel. I föreningen finns även fem stycken parkeringsplatser. Dessa kostar fn 1 200 kr per månad. Idag är inga lediga utan man kan ställa sig i kö. Det finns även två cykelrum i huset, den ena återfinns direkt innanför dörren från gården och det andra är placerat intill tvättstugan.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close