Blekegatan 3 – Liljeholmskajen

BLEKEGATAN 3

4 ROK 95 KVM 5 TR
SE ALLA BILDER

Öppen planlösning, två balkonger och sjönära läge

Stora fönster i motsatta väderstreck fyller denna härliga 4:a med ljus och tack vare rymliga balkonger åt båda hållen kan du njuta av både för- och eftermiddagssol. Eftersom balkongerna ovanför är indragna och du endast har himmelen som tak känns det som att bo högst upp i huset. Den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket bjuder in till umgänge, och det finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. De tre sovrummen är väldimensionerade och det största har utgång till en balkong i rofyllt gårdsläge. Hela lägenheten är mycket välplanerad och det finns gott om garderober. Köket totalrenoverades 2015 och badrummet 2018. Vardagsrummet och sovrummen målades/tapetserades 2019. Ett mycket trivsamt boende erbjuds och kvarterets hus ramar in en trevlig innergård med lekplats, sittplatser, odlingar och lummig grönska. Välskött bostadsrättsförening med låg belåningsgrad som äger marken. Gästlägenhet finns att boka samt gemensamt garage med möjlighet till laddning.

Liljeholmskajen är verkligen en av Stockholms oaser. Bostadskvarteren andas ett behagligt lugn och restaurangstråket längs Årstavikens glittrande vatten präglas av en gemytlig stämning. Inom ett stenkast har du mysiga badplatser och det är även nära till naturreservatet Årsta skog. Från lägenheten tar det bara några minuter att gå till Liljeholmsgallerian, ett stort köpcentrum med både trendiga mataffärer, Systembolaget och apotek. Hållplats för tvärbanan finns alldeles runt hörnet och närmaste tunnelbana ligger vid gallerian. Det är ett barnvänligt område med flera lekplatser, förskolor och skolor.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Blekegatan 3
Område Liljeholmskajen
Våning 5 av 7, hiss finns
Rum 4 rum
Storlek 95 kvm
Avgift 4 222 kr Inklusive värme och vatten.
Bostadens indirekta nettoskuldsättning 579 650 kr
Pris 7 100 000 kr slutpris
Andel i förening 0.919 %
Andel av årsavgift 0.919 %
Förråd Till lägenheten finns ett källarförråd om cirka 5 kvm.

LEDANDE BUD: 7 100 000 kr

Bud
Budgivare
Tidpunkt
7 100 000 kr
2
23 Jan 19.45
7 050 000 kr
1
22 Jan 18.18
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Voluminöst vardagsrum och kök i öppen planlösning med gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Härligt ljusinsläpp från generösa fönster i väster och utgång till en rymlig balkong med sol från mitt på dagen till kvällen. Vitt golv och grågröna väggar. Stort badrum, totalrenoverat 2018. Duschhörna med takduscharmatur och infällbara glasdörrar. Tvättkommod, handdukstork och toalett. Tvättdel med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och flera skåp. Vitt kakel och mörkgrått klinkergolv med golvvärme.

Kök

Välplanerat kök med gott om både arbetsyta och förvaring. Bänken mot vardagsrummet passar perfekt som serveringsbänk under stora middagsbjudningar. Svarta bänkskivor med infälld induktionshäll och vita skåp med frästa grepplister i stället för handtag. Ugn, fläkt, vinkyl och inbyggd mikro i rostfri design. Diskmaskin och två kyl- och frysskåp integrerade i inredningen. Alla vitvaror sattes in i samband med helrenoveringen av köket 2015. Vitt golv och vita väggar med glasskiva som stänkskydd över bänkarna.

Sovrum I

Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och mycket bra förvaringsmöjligheter i form av inbyggda skjutdörrsgarderober. Vitt golv och mörkblå väggar. Balkong med sol från tidig morgon fram till lunch. Rofyllt läge mot kvarterets innergård.

Sovrum II

Lägenhetens näst största sovrum. Gott om plats för säng, skrivbord, bokhylla med mera. Bra förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd garderob. Vitt golv och väggar i en grågrön nyans. Morgon- och förmiddagssolen strålar in genom ett fönster mot gården.

Sovrum III

Mysigt och lättmöblerat rum med eftermiddagssol. Går med fördel att disponera som kontor för den som har behov av att arbeta hemifrån. Vitt golv och ljus tapet.

Badrum

Stort badrum med gott om förvaring, totalrenoverat 2018. Duschhörna med takduscharmatur och infällbara glasdörrar. Tvättkommod, handdukstork och toalett. Tvättdel med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och flera skåp. Vitt kakel och mörkgrått klinkergolv med golvvärme.

Hall

Ljus och välkomnande hall som öppnar sig mot vardagsrummet. Även ingångar till badrummet och två av sovrummen. Avhängningsnisch och rymlig skjutdörrsgarderob. Gott om utrymme för tillexempel barnvagnar. Vitt golv och vita väggar.

Dokument och länkar

Brf Byggledaren 1

Allmänt

Brf Byggledaren 1 är en trevlig bostadsrättsförening med underbart läge intill Liljeholmskajen. Fastigheten med samma namn byggdes 2003 och förvärvades av föreningen 2004. Idag upplåts 120 lägenheter med bostadsrätt samt 16 lägenheter och tre lokaler med hyresrätt. Tre av hyreslägenheterna blockhyrs som ett gruppboende, och en används som gästlägenhet och möteslokal. En av hyreslokalerna är en del av gruppboendet och två hyrs ut till en kommunal förskola.

Byggnadsår

Huset byggdes 2003.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således ej av eventuella höjningar av tomträttsavtal.

Förvaltning och fastighetsskötsel

Den ekonomiska förvaltningen ombesörjs av HSB Stockholm och den tekniska av Cura Förvaltning. HSB-städ anlitas för städning av gemensamma utrymmen.

Genomförda renoveringar i urval

Under 2014 och 2015 renoverades de delar av fastighetens tak som haft en felaktig konstruktion. 2019/2020 lät man bland annat utföra kompletteringsarbeten av ventilationssystemet, byta ut alla dörrar till soprum, uppdatera bevakningssystemet i garaget samt installera LED belysning i garage, i cykelrum och på innergård. 2021 spolades stammarna i källarplan och garageplan, och 11 laddboxar installerades. Nytt staket kring lekplatsen byggdes.

Kommande renoveringar

Fastigheten är i gott skick och inga större renoveringar planeras i dagsläget. Tre trapphallar ska målas om.

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi och belåningsgraden uppgår till cirka 6 000 kr per kvadratmeter lägenhetsyta. Under räkenskapsåret 2022 hade man ett starkt kassaflöde och kunde amortera 6,5 mkr på lånen. Styrelsen har för avsikt att försöka minska belåningsgraden ytterligare. Avgifterna sänktes med 3 procent, men på grund av ökade kostnader för räntor, energi med mera genomförs en höjning med 5 procent från och med 1 januari 2023. Avgiften är korrigerad redan för avgiftshöjningen.

TV och internet

Grundutbudet av kabel-TV ingår liksom värme, VA och hemförsäkringens bostadsrättstillägg i månadsavgiften. Leverantör är Tele2 (före detta Comhem).

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Stockholms Stad Brandkontor. I försäkringen ingår styrelseansvar och kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Tvättstuga

Samtliga lägenheter i fastigheten har egen tvättmaskin. Föreningens gemensamma tvättstuga är utrustad med grovtvättmaskin, torkskåp och mangel.

Övriga gemensamma utrymmen

Föreningen har en fräsch gästlägenhet som kan hyras för 300 kr per natt när man får långväga besök. Det finns även två barnvagnsförråd och tre cykelförråd.

Utemiljö

Välskött innergård med lekplats, sittplatser, odlingar och lummig grönska.

Bilplats

Föreningens 82 garageplatser hyrs ut för 1 416 kr/månad. 11 platser har laddstationer, och dessa kommer att utökas enligt en tidigare beviljad motion. I skrivande stund finns inga lediga platser, och kösystemet administreras av HSB.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close