Elin wägners gata 19 – Fruängen

ELIN WäGNERS GATA 19

1 ROK 28 KVM 1 TR
SE ALLA BILDER

Oerhört välplanerad etta med insynsfritt läge, stort ljusinsläpp och grönskande utsikt

Sällskapsyta, matplats, mysig sänghörna, smakfullt renoverat kök, helkaklat badrum och massor av förvaring. Med sin mycket genomtänkta planlösning rymmer den här 28 kvadratmeter stora och genomgående mycket fräscha ettan allt detta. Dessutom har lägenheten för sin storlek ovanligt många fönster vilket ger ett stort ljusinsläpp och skapar en luftig atmosfär. Det är fritt från insyn och utsikten över tallar och lövträd är rogivande. Mycket trevligt läge mitt i mysiga Fruängen med såväl Långbro park som Fruängen centrum och T-banestation inom ett stenkast.

Lägenheten ligger i ett ljusputsat och charmigt funkishus med välskötta rabatter där hortensia och andra perenner växer och frodas. Kvarterets innergård är en rofylld oas med tallar, lövträd och berg i dagen. Det är en gammal stabil förening med finfina faciliteter såsom festlokal, gästlägenhet och bastu. I fastigheten finns även återvinningsrum, cykelförråd och barnvagnsförråd. Läget är trevligt och strax utanför kvarteret breder Långbro park ut sig. Lika nära är det till Fruängen centrum med T-banestation och ett brett utbud av serviceinrättningar, butiker, kaféer och restauranger. Kommunikationerna är utmärkta och med T-bana tar man sig in till stan på cirka 18 minuter. Med buss tar man sig enkelt till Kungens Kurva och Heron Centrum. Med bil är man snabbt ute på E4:an.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Elin wägners gata 19
Område Fruängen
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Rum 1 rum och kök
Storlek 28 kvm
Avgift 1 855 kr Inkl värme, vatten
Pris 2 075 000 kr slutpris
Andel i förening 0.23 %
Förråd Till bostaden finns två förråd. Ett större och ett mindre.
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Väldimensionerat vardagsrum med sällskapsdel, matplats och en sänghörna som skärmas av med takhängda draperier. Även plats för en liten arbetshörna. Härligt ljusinsläpp från stora fönster i höjd med lummiga trädkronor. Mönstrad fondtapet vid matplatsen och i övrigt är väggarna målade i ljusgrått.

Kök

Mycket välplanerat kök med gott om arbetsyta och förvaring. Vit skåpinredning med integrerad kyl/frys. Inbyggd ugn och fläkt i rostfri design. Induktionshäll infälld i rostfri arbetsbänk. Vitt kakel och vitmålade väggar.

Badrum

Mycket fräscht badrum med duschhörna, tvättkommod, väggskåp, handdukstork, tvättmaskin och toalett. Både tak- och handdusch. Vita helkaklade väggar och mörkgrått klinkergolv.

Hall

Hall med gott om plats för jackavhängning och ypperliga förvaringsmöjligheter i form av flera vägghängda skåp och garderober. Väggarna är tapetserade med samma tapet som vid vardagsrummets matplats.

Dokument och länkar

Brf Elin Wägners gata

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Elin Wägners gats fastigheter uppfördes mellan 1958 och 1959. De är byggda i en ren, klassiskt funktionalistisk stil i ett område med medvetet bevarad natur och anlagd grönska. I föreningen finns 209 lägenheter (varav 15 hyresrätter) med 78 parkeringsplatser utomhus, 37 garageplatser och 4 affärshyresrätter (kontor och lagerlokaler). Lägenheterna är planerade enligt sju olika typer av planlösningar och fördelar sig enligt följande: 1 rum och kök 45 st, 2 rum och kök 41 st, 3 rum och kök 99 st, 4 rum och kök 11 st, 5 rum och kök 13 st.

Ekonomi

Belåningen ligger enligt årsredovisningen 2022 med både kort och långfristiga lån på totalt 7 040 kr per kvm. Till detta har man en stor mängd kvarvarande hyresrätter (11 st) som utgör ett dolt kapital där köpeskillingen tillfaller föreningen den dagen dessa frånträds av nuvarande hyresgäster.

Tomträtt

Föreningens fastigheter är upplåtna med tomträtt. Tomträttsavgälden löper med två olika 10-årsavtal med Stockholms Stad. Nuvarande avtal gäller t.o.m. 2026-03-31 samt 2028-03-31.

Genomförda renoveringar & förbättringar

Fastigheterna har genomgått mycket omfattande renoveringar. För en komplett lista se årsredovisningen, eller besök föreningens hemsida http://www.elinwagnersgata.se/. Bland annat genomfördes en fasad/tak/balkongrenovering 2010 och 2015 hade stambyte genomförts i samtliga hus. Nu senast har solceller installerats.

Gemensamma utrymmen

Iföreningen finns det två tvättstugor som kostnadsfritt står till förfogande. De är belägna på Elin Wägners Gata 4 och 25. Föreningen har även cykelrum, fyra grillplatser med tillhörande grillar, lekplatser, bastu samt föreningslokal på Elin Wägners gata 47 A. Det finns även tillgång till Boulebana. För komplett lista, se http://www.elinwagnersgata.se.

Parkering

Föreningen har 78 parkeringsplatser utomhus och 37 garageplatser. Av dessa platser är det 24 stycken som har möjlighet att ladda elbil. 10 st parkeringsplatser för MC finns.Hyran för garage är 575 kronor/månad respektive 675/mån för det något större garaget. Hyra för p-plats är 175 kr/mån, önskar man ha tillgång till elstolpe så kostar det 250 kr/mån. Till garageplatserna är det för närvarande kö. Föreningen disponerar även en gästparkering med 4 p-platser för korttidsparkering vid gaveln.

Bredband samt TV

Medlemmar i föreningen kan beställa bredband, IP-Tv och IP-telefoni från Ownit till rabatterat pris. 100/100 Mbit/s – 119 Sek per månad alternativt 500-1000/500-1000 Mbit/s för 299 Sek per månad.

Övernattningsrum

Föreningen har ett övernattningsrum på baksidan av huset vid port 47A. Rummet är inrett med en våningssäng med 120 cm bred underslaf. Rummer bokas genom det digitala bokningssystemet.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close