Örby slottsväg 46 – Örby Slott

ÖRBY SLOTTSVäG 46

2 ROK 53 KVM 3 TR
SE ALLA BILDER

Två och en halva med stor balkong i soligt sydläge!

Välkommen till denna välplanerade tvåa i en välskött förening där även du som är juridisk person är välkommen! Tack vare det höga läget i huset, de generösa fönsterpartierna i flera väderstreck och den ovanligt rymliga balkongen (cirka 8 kvm) i soligt söderläge är detta en mycket trevlig och ljus bostad. Fastigheten är uppförd så sent som 2015/16 och är således ett fräscht och praktiskt boende för lång tid framöver. Då tidigare ägare lät uppföra en vägg mellan kök och allrum skapades en alkovdel. Denna kan fungera som exempelvis kontorsdel, sovdel eller om så önskas enkelt tas ned för att skapa en ännu öppnare och ljusare bostad. Det höga läget ger insynsskydd både till vardagsrum, sovrum samt balkong.

Örby slott är ett mycket populärt och lugnt område med blandad bebyggelse. Här hittar du allt från gamla grönskande villakvarter, radhusbebyggelse men även bostadsrättskvarter av modernare slag. Mycket goda kommunikationer i form av buss utanför porten men även promenadavstånd både till tunnelbana i Stureby och pendeltåg vid Älvsjö centrum där ett stort utbud av matbutiker, restauranger, gym, konditori m.m. finns. Även strategiskt placerat mot Södertörns högskola. Till södermalm cyklar man in på 20 minuter. I området finns gott om möjligheter för dig som vill röra på dig. Idrottsplats, isbana, utegym och flertalet mysiga promenadstråk och cykelleder. Sist men inte minst vill vi slå ett slag för Stockholms kanske bästa pizza tvärs över gatan ”Bara vedugnspizza”. En mycket uppskattad och trevlig restaurang med underbara pizzor.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Örby slottsväg 46
Område Örby Slott
Våning 3 av 6, hiss finns
Rum 2 rum
Storlek 53 kvm
Avgift 3 159 kr
Pris 2 650 000 kr slutpris
Andel i förening 2.093 %
Andel av årsavgift 2.09 %
Byggnadsår 2016
Förråd Till bostaden finns ett vindsförråd om cirka 5-6 kvm.
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Trevligt vardagsrum med flera stora fönsterpartier i söderläge samt utgång till en rymlig balkong på cirka 8 kvm i samma väderstreck. Den öppna planlösningen mot köket skapar en social planlösning och i dagsläget erbjuder den extra väggen som satts upp en praktisk alkovslösning. För den som inte är i behov av en sådan tas väggen enkelt ned och skapar därigenom en ännu öppnare och rymligare känsla. Ekparkettgolv och vitmålade betongväggar.

Kök

Socialt kök med möjlighet för många middagsgäster. Köket installerades i samband med husets färdigställande under 2016. Vill man skapa ett ännu rymligare kök tar man enkelt ned väggen som satts upp för att skapa alkovdelen. Ekparkettgolv samt vitmålade väggar med en fondtapet.

Sovrum

Lägenhetens sovrum har plats för en dubbelsäng. I förvaringsväg finns en enkel- samt en dubbelgarderob. Fönster mot syd utan insyn. Ekparkettgolv, vitmålade betongväggar.

Badrum

Rymligt och modernt badrum som uppfördes i samband med färdigställandet av fastigheten 2016. Svart klinker med golvvärme och helkaklade väggar. Tvättmaskin samt torktumlare från Miele (2022) Glasvägg mot duschplatsen. Spegelskåp, duschvägg, wc samt handfat.

Hall

Hall med goda avhängningsmöjligheter. Fint parkettgolv finns som sträcker sig längs hela bostaden. I förvaringsväg finns en dubbelgarderob.

Dokument och länkar

Brf Örby Slottspark

Allmänt

BRF Örby Slottspark är en äkta förening. Föreningen består av 49 lägenheter samt tre tre lokaler med bostadsrätt. Föreningen tillåter Juridisk person.

Tomträtt

Föreningen äger marken så det finns ingen risk för stigande tomträttsavgälder.

Ekonomi

Föreningen har lån på knappt 16 000 kr per kvm, vilket är en normal belåning för nyproduktion. Avgifterna har justerats uppåt med några procent per år.

Allmänna utrymmen

I föreningen finns cykelförråd, vindsförråd, uteplats och soprum. På baksidan av huset finns en inhägnad innergård med äppelträd och utemöbler med tillhörande grill.

Kommande renoveringar

Fastigheten är nybyggd. Inga större planer finns på kostsamma renoveringar.

Parkering

Föreningen har ett garage med totalt åtta platser. I övrigt finns det gott om kostnadsfria parkeringsmöjligheter i området.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till TV och bredband (fiber) via Comhem.

Juridisk person

Föreningen godkänner juridisk person efter sedvanlig prövning av ekonomisk status samt genomgång av verksamhet

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa, bostadsrättstillägg ingår.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande.

Förvaltning

Föreningens ekonomiska förvaltning hanteras av ViRedo AB. Den tekniska förvaltningen sköts av styrelsen själva.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close