Björcksgatan 62D – Kålltorp

BJöRCKSGATAN 62D

2 ROK 39 KVM 2 TR
SE ALLA BILDER

Ljus och fräsch landshövdingehustvåa med solig balkong

Fönster i motsatta väderstreck fyller denna fina landshövdingehustvåa med ljus, och på balkongen är det härlig kvällssol. Vardagsrummet och balkongen vetter mot en lummigt inramad grönyta, och från köket och sovrummet har man utsikt över en av föreningens grönskande gårdar. Här är tyst och stilla – ett hem för vila och ro. Skicket är väldigt gott och köket totalrenoverades i fjol. Året innan lades nytt ekmönstrat laminatgolv i hela lägenheten. De fina spegeldörrarna är i original från när huset byggdes. Planlösningen tar till vara kvadratmetrarna, och i hallen finns utmärkta förvaringsmöjligheter i form av inbyggda och rymliga skjutdörrsgarderober. Mycket trevligt läge i mysiga Kålltorp med Skatås och Härlanda tjärns badplats på kort promenadavstånd.

Ett mycket trivsamt boende erbjuds och gårdarna mellan föreningens hus är grönskande oaser med grillar, trädgårdsmöbler och fina planteringar som sköts av föreningens trädgårdsgrupp. Det finns även små odlingslotter där man kan odla grönsaker och kryddor. Det är en stor förening med välfungerande ekonomi och en fräsch övernattningslägenhet som man kan hyra för sina gäster. I denna del av mysiga Kålltorp råder en gemytlig stämning, och här hittar man bland annat Ölstugan Tullen, restaurangen Salt & Peppar och surdegsbageriet Lilla Sur. I ett av grannkvarteren ligger en liten ICA-butik, och det är även nära till Munkebäckstorget med bland annat Coop, konditori, grönsakshandlare, apotek och spårvagnshållplats. Kommunikationsmöjligheterna är goda, med endast 500 meter till närmsta spårvagnshållplats där linje 1, 3 och 5 löper. Busshållplatsen runt hörnet trafikeras av stombuss 17 med täta turer.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Björcksgatan 62D
Område Kålltorp
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Rum 2 rum och kök
Storlek 39 kvm
Avgift 2 381 kr Inkl. Värme, vatten, bredband samt balkongtillägg. Obl Avg. om 94 tillkommer för elnät.
Pris 2 350 000 kr slutpris
Andel i förening 0.85809 %
Andel av årsavgift 0.86257 %
Byggnadsår 1939
Förråd Tiill bostaden finns dubbla förråd. Ett på vinden och ett i källlaren.
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Lättmöblerat vardagsrum med fönster och balkong mot en grönyta. Insynsfritt tack vare avståndet till närmsta grannhus. Nordvästläge och kvällssol på balkongen. Fönster i väggen mot hallen gör att dagsljuset flödar fritt. Vitmålade väggar och samma ekmönstrade laminatgolv som i sovrummet och köket. Badrum Badrum med duschhörna, handfat, spegelskåp, handdukstork, toalett och toppmatad tvättmaskin. Vitt kakel och grått klinkergolv.

Sovrum

Rofyllt sovrum med fönster mot en av föreningens grönskande gårdar. Gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord. Väggarna är målade i ljusgrått.

Kök

Ett trevligt kök med fönster mot gården. Plats för ett matbord för fyra personer. Renoverat 2022 och mycket fräscht. Välplanerad arbetsdel med gott om både bänkyta och förvaring. Bänkskivor och stänkskydd i betongmönstrat laminat. Kyl/frys, ugn och inbyggd mikro i rostfritt. Diskmaskin integrerad i den vita inredningen. Alla vitvaror installerade i samband med renoveringen. Väggarna är målade i mörkblått.

Hall

En ljus och luftig hall som binder ihop lägenheten. Fönstret i väggen mot vardagsrummet är en trevlig detalj. Gott om plats för jackavhängning och utmärkta förvaringsmöjligheter i form av en hel garderobsvägg med spegelskjutdörrar. Vitmålade väggar.

Dokument och länkar

Brf Björcksgatan 1937 i Göteborg

Allmänt

Föreningen har ägt huset sedan uppförandet 1937 och består av 102 bostadsrätter fördelade på 84 st 2 rok och 18 st 3 rok vilka är uppdelade på fyra flerbostadshus om tre våningsplan. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Juridisk person beviljas inte medlemskap. Förvaltning sköts via SBC.

Renoveringar

1988 gjordes stambyte (håller normalt 50-60 år). Taket lades om 2005 och fasaderna putsades om 2008. Under 2009 byttes samtliga åtta tvättmaskiner i föreningen och samma år spolades samtliga vertikala rör. 2010 lades inkommande vattenledning om. 2011 målades de gula gavlarna. Samma år byttes portlåssystemen ut till elektroniska tags. 2011 utfördes en relining av spillvattenledningen i bottenplattan. Under 2011-2013 renoverades och målades trappuppgångar/trapphus inklusive byte av golvbeläggning och skärmtak på entrépartier. 2012 gjordes lagning, målning samt byte av belysning i källargångar. Samma år gjordes ett byte av fasadbelysningen. 2013 installerades en central avgasare för vattenburet värmesystem samt byttes golvbeläggning i trapphus. Samma år byggde föreningen ut samt renoverade ett torkrum i ett av husen. Uppgradering av portlåsen 2013. 2014 sattes nya energisnåla lampor upp i allmänna utrymmen inklusive källare och vind. 2017 slutfördes pilotprojektet då 12 nya balkonger byggdes. 2018 Rensades ventilationskanalerna. 2019 Byggnation av 40 st balkonger. LED-belysning källare och entréer. OVK besiktning godkänd. 2020 Renovering tak. Ny utebelysning sattes upp. 2021 Föreningen gick över till och installerade gemensam el. Ny torktumlare installerades i hus 68. 2022 installerades 6 laddstolpar. Föreningen följer en underhållsplan. För komplett underhållsplan, se hemsida.

Mark

Föreningen äger marken, så det finns ingen risk för förhöjda tomträttsavgälder.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god. Ingen avgiftsförändring är planerad. Belåningen ligger på just över 2 000 kr per kvm bostadsyta. Den genomsnittliga föreningen i de centrala delarna av Göteborg har en belåning om cirka 7 000 kr per kvm boyta.

Gemensamt elavtal

Föreningen har Göteborg energi som elleverantör och den fasta månadskostnaden är 94 kr och den ligger som obligatoriskt tillägg utöver månadsavgiften.

Tvättstuga och gemensamma utrymmen

Tvättstuga med tre maskiner samt en torktumlare och ett torkrum finns i varje hus. Cykelförråd finns i alla hus. Övernattningslägenhet finns i källaren i uppgång 66. Föreningen har en ovanligt stor och härlig trädgård med utemöbler, grill och gemensamt trädgårdsförråd. En inhyrd trädgårdsfirma avlastar, exempelvis via gräsklippning. Det finns även möjlighet till odlingslotter som är avgiftsfria, kö administreras av styrelsen.

Parkering

Parkering I föreningen finns 50 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 350 kr/mån varav 6 stycken har tillhörande laddstolpar. Kostnad för parkeringsplats med laddstolpe kostar 600 kr/mån och kostnad för elförbrukning tillkommer. Fri gatuparkering i området.

TV och Internet

Fiber som ingår i månadsavgiften, hastighet 1000 Mbit. Leverantör, Sappa.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close