Uddevallagatan 33 – Bagaregården

UDDEVALLAGATAN 33

3 ROK 64.5 KVM 1 TR
SE ALLA BILDER

Bagaregårdens charmigaste trea?

Med mycket kärlek och känsla för detaljer har denna landshövdingehustrea omvandlats till ett riktigt drömhem. De charmiga originaldetaljerna – brädgolv, spegeldörrar, takrosetter, valv, inbyggda garderober och fönsterbänkar i djupa nischer – har kompletterats med tapeter och köksinredning i tidsenlig stil. Köket är verkligen fantastiskt och tack vare att det ligger i fil med vardagsrummet kan matlagningen kombineras med umgänge. Kvällssolen strålar in genom fönstren som vetter mot ett idylliskt villakvarter, och under de mörkare höst- och vintermånaderna är det mysigt att elda i vardagsrummets öppna spis. Lägenheten är tyst och sval och den runtgående planlösningen, tillsammans med den generösa takhöjden som för tankarna till innerstadens sekelskiftesvåningar, skapar en härligt luftig atmosfär. Med fönster mot den lummiga innergården, där föreningen har flera inbjudande uteplatser, ligger två rofyllda sovrum med morgonsol. Huset byggdes 1924 i tjugotalsklassicistisk stil och den pampiga entrén är besmyckad med vackra originalmålningar. I förträdgården, som värms upp av kvällssolen, växer ett körsbärsträd och här finns även möjlighet att ägna sig åt stadsodling.

Bagaregården är en mysig stadsdel som domineras av villor och landshövdingehus från 1910- och 1920-talen. Stadsplanen upprättades av Albert Lilienberg som hämtade inspiration från britten Ebenezer Howards tankar om trädgårdsstaden. Här erbjuds än idag ett lugnt och barnvänligt boende med både lekplatser, förskola och skola inom ett stenkast från lägenheten. På promenad- och cykelavstånd finns såväl innerstadens puls som Skatås motionsområde, Härlanda tjärns badplats och Delsjöområdets naturreservat. Med spårvagn tar man sig in till Centralstationen på mindre än tio minuter.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Uddevallagatan 33
Område Bagaregården
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Rum 3 rum och kök
Storlek 64.5 kvm
Avgift 3 490 kr Inkl värme och vatten, 100/100 bredband samt kabel-TV.
Pris 4 150 000 kr slutpris
Andel i förening 2.77889 %
Byggnadsår 1924
Förråd Till bostaden finns ett källarförråd om CA: 10 kvm.
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Bred öppning mot köket och ingång från hallen. Gott om plats för en stor soffgrupp och övrigt gängse möblemang. Öppen spis med fungerande braskamin. Två väggar vitmålade och två tapetserade med tidsenlig tapet från Sandberg. Takrosett och såpskurat brädgolv. Ett tredelat fönster i nordväst släpper in rikligt med ljus och kvällssol.

Kök

Charmig lantkökskänsla och gott om plats för ett stort matbord. Platsbyggd inredning i tidstypisk stil med rejäla arbetsytor och mycket bra förvaringsmöjligheter. Träbänkarna har målats med äggoljetempera och behandlats med linoljevax. Partiet ovanför bänkarna är klätt med vitmålad pärlspont. Alla vitvaror är av märket Bosch och sattes in i samband med helrenoveringen av köket 2019. Såpskurat brädgolv och tapet från William Morris & Co.

Sovrum I

Båda sovrummen vetter mot innergården och har härlig förmiddagssol. I det större rummet ramas den 160 cm breda sängplatsen in av överskåp och en garderob. Det finns även förvaring i utrymmet efter ett skafferi. Brädgolvet är såpskurat och väggarna målade med äggoljetempera.

Sovrum II

Perfekt barnrum, gästrum eller arbetsrum. Inbyggd originalgarderob. Såpskurat brädgolv och tidsenlig tapet från Lim & Handtryck.

Badrum

Badrum med klinkergolv och italienskt väggkakel. Duschhörna med infällbara glasdörrar. Tvättkommod, handdukstork och toalett.

Hall

Tvådelad hall som binder ihop lägenheten. Tambur med plats för hatthylla och skoställ. Inre hall med inbyggd originalgarderob. Såpskurat brädgolv och tapet från William Morris & Co. Charmig välvd nisch där det ursprungligen funnits en kamin.

Dokument och länkar

Brf Tredje Bohus

Allmänt

Brf Tredje Bohus registrerades år 1923 och 1924 förvärvades och bebyggdes fastigheterna Göteborg Bagaregården 12:16 och 12:1. Fastigheterna består av 2 flerbostadshus med adresserna Uddevallagatan 29, 31, 33 samt 37 (Nr 35 är en egen förening). 1986 ombildades föreningen från bostadsförening till bostadsrättsförening. Föreningen är äkta. God sammanhållning i föreningen med god uppslutning på städdagar och föreningstämma. Medlemmar har valt att bygga ut lägenheter istället för att flytta samt flyttat till större lägenheter inom föreningen.

Antalet bostäder

Föreningen består utav 29 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna fördelar sig enligt följande: 2st 1 rum och kök 5st 2 rum och kök 16st 3 rum och kök 5st 4 rum och kök 1st 5 rum och kök.

Tomträtt

Föreningen äger sin mark och påverkas därför ej av tomrättsavgälder.

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi med låg belåning (2 798 kr/kvm per utgången av 2022). Detta är en bråkdel av snittet för området och genom detta är föreningen lågt exponerad för de ränteuppgångar som sker då lånen läggs om. Föreningen höjde avgiften med 5% i år och det finns inga vidare tankar på höjningar i dagsläget.

Genomförda renoveringar

Under 2004 målades alla fönstren in mot gården samt relining av rörstammar. 2007 målades fönstren ut mot gatan, taket lades om. 2009-2010 renovering av all el i fastigheten (utom i lägenheterna). 2010 färdigställdes rökkanalerna. 2012 målades trappuppgångarna, renovering av värmesystem. 2013 tvättning av fasader, slutförande av målning trapphus, OVK besiktning och provtryckning av alla rökkanaler. 2014 översikt och underhåll av plåtdetaljer på tak, byte av torktumlare och torkskåp i tvättstugor, tvättning av fasad, OVK besiktning genomfört och godkänt. 2016-2017 källarrenovering och dränering av 37:an och vissa punktinsatser. År 2021 Målades trapphuset med uppgång 37 A, 37 B målades under 2022.

Kommande renoveringar

I år skall ommålning av trapphuset 37B ske samt byte av linoleummattan i trapporna för både 37A och B. Nästa år planeras det för underhåll på utsidan som målning av portar, fönster, fasaden, plåtdetaljer på taket, byta stuprör, hängrännor osv. Underhållsplanen sträcker sig till 2045.

Gemensamma utrymmen

Lummig innergård med gräsmatta, syren, hägg, fläder, äppelträd etc, flera sittgrupper, sandlåda, cykelställ. På gården möts man ofta på eftermiddagarna av lekande barn under varma dagar. Även grönyta mot gatan med flera sittplatser, kvällssol, körsbärsträd samt odlingslådor för de medlemmar som vill ha det. Lagom avskilt från vägen med oxelhäck. Här finns även Garage där yttermöbler vinterförvaras men det även finns plats för målarprojekt och hyllor för torkning.

Tvättstuga

I föreningen finns det två tvättstugor på nr 29 och 37. Där är bägge utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Förvaltning och försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. NABO hjälper till med den ekonomiska förvaltningen.

Bredband och TV

Föreningen drog under 2017 in fiber från Telia. Ett obligatoriskt tillägg om 299 kr/månad betalas till föreningen (redan medräknat i avgiften). Då ingår bredband 100/100, kanalpaketet Lagom samt telefoni mini.

Skötsel och städning

Föreningen sköter mycket själva, så som gräsklippning med mera. Trappstädning sköts av medlemmarna själva, vilket medför en lägre månadsavgift. Föreningen anordnar två städdagar/år vilket är ett fint tillfälle att lära känna sina grannar.

Parkering

Föreningen har idag två garage samt fyra parkeringsplatser (med elladdare) och kösystem tillämpas (fn kö). Föreningen har även ett garage för mc-parkering och moped. I området gäller boendeparkering och på vissa gator parkerar man gratis.

Vattenberedare

Alla lägenheter har en egen varmvattenberedare. Drift och byte står respektive bostadsrättsinnehavare för.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close