Katarina bangata 67B – Södermalm

KATARINA BANGATA 67B

1 ROK 28 KVM 3 TR
SE ALLA BILDER

Välplanerad etta med balkong, vacker utsikt och rofyllt gårdsläge på Söder

Mitt i en lummig gård på Söder gömmer sig den här både mysiga och välplanerade ettan. Lägenheten har ett bra ljusinsläpp och i köket, som är i öppen planlösning med vardagsrummet, leder en helglasad dörr ut till en balkong med härlig morgon- och förmiddagssol. Utsikten över Malmgårdsvägen charmiga 1800-talskåkar bort mot Vita Bergsparkens grönska är som ett levande vykort. Läget är perfekt och här erbjuds ett särdeles rofyllt boende endast ett par kvarter från trendiga Nytorget. På kort promenadavstånd har man även Skansstull, Hammarby sjö, Årstaviken och fina naturområden. Från Barnängen Brygga, bara ett stenkast från lägenheten, kan man ta färja mellan Hammarby Sjöstads olika restaurangstråk.

Gården är en mysig oas med lekplats och inbjudande uteplatser med grillmöjligheter. Den sköts av Elfströms trädgård både sommar och vinter, och det är alltid fint anordnat med blomsterarrangemang. Vid advent reses en vacker julgran. Det är en väldigt trygg och bra bostadsrättsförening med familjär stämning bland de boende. I kvarteret huserar barer och restauranger såsom Sofo House, Etablissemanget, Elie´s, Totemo Ramen och Babajan. Närservicen är god och vid Vintertullstorget, alldeles runt hörnet, ligger en Coop-butik. Från lägenheten tar det bara tio minuter att gå till T-banan vid Skanstull och i samband med att tunnelbanan byggs ut kommer det att bli en ny hållplats vid Vintertullstorget. Det är även nära till Slussen och Södra Station.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Katarina bangata 67B
Område Södermalm
Våning 3 av 5, hiss finns
Rum 1 rum och kök
Storlek 28 kvm
Avgift 1 578 kr inklusive värme och vatten samt kabel-TV och bredband.
Pris 3 400 000 kr slutpris
Förråd Till lägenheten finns ett vindsförråd.
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Lättmöblerat vardagsrum med plats för exempelvis matbord, bäddsoffa och bokhyllor. Nytapetserat vid matplatsen för att ge en känsla av ett rum i rummet. I övrigt vitmålat. Golvet är belagt med parkett.

Kök

Välplanerat kök med gott om arbetsyta och förvaring. Charmiga originalskåp och bänkskivor i ekfaner. Vitt originalkakel över spis, diskbänk och sidobänk. Uppdaterat med ny kyl/frys i år. Nytapetserat med samma tapet som vid matplatsen. Parkettgolv. Helglasad dörr ut till balkongen.

Badrum

Fräscht badrum med duschhörna, tvättkommod, handdukstork, tvättmaskin. Helkaklade vita väggar och grått klinkergolv med golvvärme.

Inre hall

Inre hall mellan vardagsrummet och badrummet. Bra förvaringsmöjligheter i form inbyggda originalgarderober. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Tambur

Tambur med inbyggd originalgarderob och stort avhängningsutrymme med hatthylla. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Dokument och länkar

Brf Vitbetan 3

Allmänt

Välkommen till en av Södermalms större bostadsrättsföreningar. Här finns totalt 230 stycken lägenheter samt 14 lokaler. Bostäderna är belägna på Katarina Bangata 65-69 och Malmgårdsvägen 16-20 på Södermalm. Föreningen köpte fastigheterna 2001. Total boyta uppgår till 13.259 kvm. och lokalyta uppgår till 4.510 kvm. Tio av bostäderna är fortfarande upplåtna med hyresrätt vilka idag utgör ett ansenligt dolt kapital. När hyresgästerna avflyttar kan föreningen sälja bostäderna och likviden tillfaller föreningen.

Ekonomi

Förutom tryggheten av en stor förening har man även en exceptionellt god ekonomi. Skuldsättningen minskas år för år och är endast cirka 1 437 kr per kvm (Årsredovisning 2022) medan snittet inom tull ligger på över 6 000 kr per kvm boyta. Detta gör en mycket mindre räntekänslig. Föreningen har hållit oförändrade avgifter sedan den bildades 2001 och har under tiden genomfört flertalet kostsamma renoveringar bl.a. stambyte. Man har en mycket god ekonomi genom flertalet försäljningar av hyresrätter och det finns fortfarande ett stort antal kvar som löpande kommer att ge goda intäkter till föreningen. Det finns inget beslut angående några förändringar av avgiften. December månad var helt avgiftsfri pga så goda resultat. (Samma år 2021). Minusresultatet för 2022 berodde på at man tog kostnad av renovering av garagen på nästan tio miljoner. Detta finansierades utan upptagande av nya lån.

Renoveringar

2003 Målades trapphusen och året därefter målades taken. 2007 Var det dags för stambyte (håller normalt i 50-60 år). 2008 Målades fönstren och balkongerna renoverades. 2011 byggdes hissarna om och en ny tvättstuga uppfördes. 2016 byttes samtliga plåttak och 2019 målades samtliga fönster om. Året därefter renoverades trapphusen. En mer uttömmande lista finns på föreningens eminenta hemsida https://www.vitbetan3.se/

Förvaltning och försäkring

Fastighetsskötseln sköts av Borg & Merio Fastighetsvaltning AB och den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC Förvaltning AB. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Tomträtt

Föreningen äger marken. Man slipper således tomträttsavgift.

Juridisk person

Föreningen godkänner ej juridisk person.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande, minsta andel är 10%.

Tvättstugor

Det finns totalt tre tvättstugor belägna på Malmgårdsvägen 20. I varje tvättstuga finns det två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I två av tvättstugorna finns grovtvättmaskin. Tvättstugorna totalrenoverades under 2011, ligger i markplan och är även handikappanpassade.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en övernattningslägenhet. Ett cykelrum finns i källaren på Katarina Bangata 69 samt på Malmgårdsvägen 16. Föreningen har en stor grönskande innergård med bland annat bollplan, sandlåda m.m.

Parkering

Föreningen har 150 garageplatser belägna under bostadshusen och gården. Det finns direktnedgångar från portarna vid Katarina Bangata 65, 67, 67A, 67B samt Malmgårdsvägen 18 och 20. Garageplats kostar 1 000 kr / mån. För tillfället är det kö. I garaget finns också en biltvättplats som kan användas av de som hyr garageplats.

Tv och bredband

Bredband levereras via fiber via Ownit och ingår i månadsavgiften med en hastighet om 250 Mbit/s. Uppgradering till 1 000 Mbit/s kostar 99 kr per månad. Detta betalas av enskild som önskar snabbare hastighet. Kabel-tv levereras via ComHem och ingår med ett grundutbud i månadsavgiften.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close