Götaforsvägen 21 – Stureby

GöTAFORSVäGEN 21

2 ROK 55 KVM 2 TR
SE ALLA BILDER

Ljus, välplanerad och smakfullt renoverad tvåa med solig balkong och utsikt mot en skogsdunge

Stora originalfönster i flera väderstreck fyller denna lika välplanerade som inbjudande tvåa med ljus. Vardagsrummet har fönster i burspråk och utgång till en södervänd balkong med sol från tidig förmiddag till sen kväll. Sovrummet ligger helt insynsskyddat, och utsikten mot skogsdungen på husets baksida är intagande. Skicket är det allra bästa och hela lägenheten, inklusive köket och badrummet, totalrenoverades mellan 2020 och 2022 med påkostade materialval. De bevarade originaldetaljerna – stavparkett, innerdörrar, fönster, marmorfönsterbänkar med mera – ger en fin inramning och 1950-talet gör sig även påmint genom den luftiga takhöjden. Taken ramas in av fina profilerade lister. Den smarta planlösningen maximerar kvadratmetrarna, och det är väl tilltaget med förvaring. Läget är perfekt, och här i mysiga Stureby erbjuds ett lugnt och avskilt boende. Inom ett stenkast har man Majrosskogen med vacker natur och Bandängen med parklek. Med tunnelbana från Stureby tar man sig in till Centralen på cirka en kvart.

Bostadsrättsföreningen är välskött, och sociala aktiviteter såsom medlemsträffar, glöggmingel, grillfester och ”tusen lökars dag” bidrar till en trevlig gemenskap grannar emellan. Föreningens trädgård är prydlig, och här finns två grillplatser och två lekplatser. Förutom en fin utemiljö har föreningen även gästlägenhet, gym, bastu, pingisrum, samlingslokal, verkstad, tvättstugor, cykelrum, barnvagnsrum, garage och P-platser med elladdning. Ett barnvänligt boende erbjuds och området har ett bra utbud av lekplatser, plaskdammar och förskolor. Närservicen är den bästa tänkbara, och på gångavstånd finns ICA Bea som är en av Stockholms allra trevligaste matbutiker. Ännu närmare är det till Bandhagen centrum med bland annat ICA-butik, apotek, bageri, kaféer, restauranger och T-bana. Alldeles runt hörnet ligger en PLOQ-restaurang som är öppen dygnet runt. Med bil tar man sig snabbt till de stora köpcentrumen i Nacka, Farsta, Länna och Globenområdet.

Välkommen till Stockholms personligaste visning - På våra visningar träffar du den som kan mest om bostaden, nämligen säljaren. För budgivning och frågor om föreningen etc så kontaktar du ansvarig mäklare - Mattias Lantto på 0738-244100.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Götaforsvägen 21
Område Stureby
Våning 2 av 4, hiss finns ej
Rum 2 rum och kök
Storlek 55 kvm
Avgift 4 218 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband.
Pris 3 120 000 kr slutpris
Andel i förening 0.2555 %
Andel av årsavgift 0.2555 %
Byggnadsår 1951-56
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Härligt vardagsrum med originalfönster i burspråk och utgång till en södervänd balkong med sol från tidig morgon till sen kväll. Fönsterbänkar i kolmårdsmarmor. Gott om plats för en stor soffgrupp och bra förvaringsmöjligheter i form av vägghängda skåp längs ena väggen. Rummet renoverades 2020. Slipad originalparkett i holländskt förband, behandlat med ett lager Osmo hårdvaxolja vit och ett lager Osmo hårdvaxolja natur. Väggar och skåp målade med färgen ”Kalk” från Jotun, en ljus gråbeige nyans med en hint av rött som ger en varm känsla. Tak, takrosett och taklister målade i vitt. Nya vita foder och fotlister. Glasinfattade originaldörrar med handtag från Sekelskifte.

Kök

Mycket smakfullt och välplanerat kök med gott om både arbetsyta och förvaring. Vita skåp och lådor med stilrena beslag. Måttbeställda bänkskivor och stänkskydd i laminat från LG Collections i färgen ”Oiled Kendel Oak”. Infälld spishäll (Siemens), inbyggd ugn (Siemens) i högskåp, fläkt (Ikea), kyl/frys (Siemens), diskmaskin (Bosch) och tvättmaskin (Bosch). Kyl/frys, diskmaskin och tvättmaskin integrerat i inredningen. Alla vitvaror installerade i samband med helrenoveringen av köket 2020. Väggar målade med färgen ”Reflektion” från Jotun, en varm gråaktig vit nyans med klara röda undertoner. Mycket tåligt vinylgolv från Pergo, ”Light Nature Oak”. Nya vita foder och socklar, övriga snickerier målade med färgen ”Klassisk Vit” från Jotun. Nya elledningar dragna och all utanpåliggande el gömda. Två originalfönster varav ett med utsikt mot en skogsdunge, fönsterbänkar i kolmårdsmarmor. Vid det andra fönstret finns en ljus och trivsam matplats.

Sovrum

Rofyllt och insynsskyddat sovrum med stora och lågt bröstade originalfönster mot skogsdunge. Fönsterbänk i kolmårdsmarmor. Taklisten döljer den takhängda gardinskenan, vilket ger en lyxig hotellkänsla. Gott om plats för dubbelsäng och extra vägghängd förvaring bakom gardinerna. Rummet renoverat 2022. Väggar målade med färgen ”Tudor” från Jotun, en sobert ljus gråaktig nyans som upplevs som vit. Tak, takrosett och taklister målade i vitt. Nya foder och fotlister, övriga snickerier målade med färgen ”Klassisk Vit” från Jotun. Ny ekparkett i holländskt förband, ”Noble Oak Scandinavia” från Tarkett. Glasinfattad originaldörr med handtag från Sekelskifte.

Badrum

Ett mycket stilfullt badrum som totalrenoverades 2022. Badkar, handdukstork, tvättkommod, högskåp och vägghängd toalett. Vitt möblemang från Gustavsbergs kollektion ”Graphic”. Handdukstorken går på el på sommaren och VVC på vintern. Förberett för tvättmaskin. Blankt väggkakel i halvförband och matt gråbeige golvklinker med marmorutseende (”Prestigio Fior Di Bosco Soft”). Tack vare värmeledningarna är golvet varmt under vinterhalvåret. Originalfönster ommålades i samband med badrumsrenoveringen. Originaldörr målad med färgen ”Klassisk Vit från Jotun, handtag och lås från Sekelskifte.

Hall

En ljus och välkomnande hall som binder samman hela lägenheten. Vägghängda skåp med svarta krokar och vägghängd svart skohylla vid entrén. Skåpen gömmer lägenhetens elcentral. Väggar målade med färgen ”Kalkgrå” från Jotun, en behaglig varm gråbeige nyans. Vinylgolv från Pergo, ”Light Nature Oak”. Nya foder och fotlister. Övriga snickerier målade med färgen ”Klassisk Vit” från Jotun. Taket är besmyckat med takrosett.

Walk-in-closet

Lyxig walk-in-closet med vägghängt förvaringssystem och hyllor i ekfärg. Fristående skåp med flera lådor. Väggar målade med färgen ”Reflektion”, samma som i köket. Tåligt vinylgolv från Pergo, samma som i köket och hallen.

Dokument och länkar

Hsb Brf Stureby i Stockholm

Allmänt

Välkommen till en stor, stabil och mycket välskött förening. Föreningen har ägt fastigheterna sedan uppförandet under den första delen av 1950- talet och består av 401 bostadsrätter samt 17 lokaler (samtliga upplåtna med hyresrätt) och 37 förråd. Föreningen har genomgått en total digitalisering sedan 2020, exempelvis sker bokning av tvättid samt gemensamma lokaler digitalt. Kommunikationen till medlemmar sker via föreningens hemsida samt Boappa. Boappa används även för kommunikation mellan medlemmar.

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi med låg belåning. Man har beslutat om en höjning av avgiften från april 2023 med 10% på grund av de ökade kostnaderna. Det finns idag inga beslut tagna på att förändra avgiften.

Genomförda renoveringar

Fastigheterna är i mycket gott skick och föreningen har genomfört många stora renoveringar såsom stamtbyte 1995-1997 (håller normalt 50-60 år). 2008-2009 fasadrenovering, balkonger samt trapphus. 2016 renoverades fönstrena, inre glas bytes mot energiglas samt taken lagades och målades om. 2017-2018 revs garagetaken och nya byggdes i ursprunlig design. 2018-2019 åtgärdades förenignens 15 st skyddsrum samt portlås instrallerades. 2022 målades alla trapphus och källare på Götaforsvägen samt laddstolpar installerades på nästan samtliga p-platser. Föreningen har en diger lista i årsredovisningen på genomförda renoveringar.

Tomträtt

Föreningen innehar marken med tomträtt vilket förhandlades år 2021 och gäller för de kommande tio åren.

Tvättstuga

I föreningen finns sex välutrustade tvättstugor med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, två torkrum samt mangelrum. Som medlem har man åtkomst till en tvättstuga, bokningen sker digitalt med appen ”Boka Tvättid” eller utanför tvättstugan.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en mängd gemensamhetsutrymmen och är en av förklaringarna till att de boenden trivs och ofta flyttar inom föreningen. Gym- och bastulokalen ligger på baksidan av Skönviksvägen 281. Den är öppen för alla medlemmar för en kostnad om 950 kr/år. Gymmet kan användas under alla tider på dygnet. Tider till bastun bokas via föreningens hemsida. Det finns även en lokal på 12 kvm som ligger på Skönviksvägen 309 som har fräshats upp under 2022. Den kan hyras av medlemmar för 500:-/dag alternativ 250:- /eftermiddag eller förmiddag. Föreningen har stora grönytor med bland annat tre fina grillplatser vid Götaforsvägen nr 3 och nr 18 samt en vid Skönviksvägen 309. Det finns två lekplatser i området. Den ena bakom Götaforsvägen 18 (utrustad med gungor, sandlåda, gungdjur samt klätterställning). I anslutning till den finns en av områdets tre grillplatser. Den andra lekplatsen finns i parken bakom Skönviksvägen 299-309. Även här finns en grillplats i anslutning till lekplatsen. Pingisrum finns i källaren på Skönviksvägen 307 och är renoverat och kan användas av alla i föreningen, utan kostnad. I verkstaden finns en arbetsbänk och gott om belysning och eluttag. Det finns en övernattningslägenhet för uthyrning till medlemmar. I rummet finns två bra sängar, byrå, sängbord, mindre matbord med två stolar, micro, smart tv, wifi och badrum. Sängkläder som täcken och kuddar finns i rummet. Lakan, handdukar och andra förbrukningsvaror (tex toalettpapper) får du ta med dig själv. Kostnad för att hyra rummet är 350:- per natt. Bokning sker via föreningens hemsida.

TV & Bredband

Bredband via Stockholms stadsnät 1000/1000 mbps ingår i avgiften. Kabel-TV via Tele2(basutbud ingår i avgiften).

Parkering

Brf Stureby har 92 p-platser och 30 garageplatser för personbil och 7 MC-platser inomhus för uthyrning. De flesta p-platser är försedda med motorvärmare och laddbox. Samtliga garage har egen garageport. MC-platserna är inne i två omgjorda garage intill varandra. En p-plats kostar 300:-/månad eller 375:-/månad med laddbox, ett garage kostar 850:-/månad och en MC-plats kostar 300:-/månad. Kötiden till p-platser och MC-platser varierar över tid. Kötiden till garagen är lång. Det är gratis att parkera på gatorna runt omkring.

Extra förråd

För den som så önskar har föreningen 37 st extra förråd till uthyrning i storlekar upp till 31 kvm.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt föreningens årsredovisning 2022 per den 9 oktober 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close