Nynäsvägen 342B – Gamla Enskede

NYNäSVäGEN 342B

2 ROK 60 KVM 3 TR SNART TILL SALU
SE ALLA BILDER

Exklusiv, ljus och luftig vindslägenhet med lugnt och avskilt läge i Gamla Enskede

I ett av Gamla Enskedes idylliska och rofyllda kvarter finner vi denna totalrenoverade och exklusivt inredda vindslägenhet om två rum och kök. Här har otaliga timmar lagts på att skapa ett hem utöver det vanliga med genomtänkta materialval som följer en röd tråd. Ljusflödet är fantastiskt och takhöjden om nästan fyra meter upp till nock skapar en otrolig rymd. Det är fritt från insyn och utsikten över grönska och vackra villor är intagande. Kvadratmetrarna är väl fördelade och i det voluminösa vardagsrummet finns det gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. I det mycket välplanerade köket har hemmakockarna gott om svängrum. Förvaringsmöjligheterna är ypperliga, och garderoberna i hallen och det generösa sovrummet har platsbyggts i samma stil som köksskåpen. Garderoberna kompletteras av ett stort förråd i husets källare. Bekväm vardagslyx erbjuds i form av både diskmaskin och tvättmaskin, och i badrummet kan man njuta av musik och poddar genom Sonos-högtalarna. Skicket är väldigt gott och i samband med renoveringen drogs internet och elkablar in i väggarna i hela lägenheten.

Lägenheten har ett underbart läge i Gamla Enskede, en klassisk trädgårdsstad med vackra gamla hus, grönskande parker och mysiga promenadstråk. Här finns även flera kaféer, restauranger och charmiga småbutiker såsom Delselius Bageri, Matateljén, Matborden, Klädverket och antikhandeln Noma Nordic. Ett stenkast bort breder världsarvet Skogskyrkogården ut sig, och på cykelavstånd har man Nackareservatet, Hökarängsbadet och Söderbysjöns badplats. Närservicen är god och vid Sandborg T-banestation, på kort gångavstånd från lägenheten, ligger en välsorterad ICA Supermarket. Dessutom är det nära till Globenområdet där man förutom evenemangsarenor även hittar ett köpcentrum och flera restauranger.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Nynäsvägen 342B
Område Gamla Enskede
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Rum 2 rum och kök
Storlek 60 kvm
Avgift 4 440 kr Inkl. värme, vatten och basutbud av kabel-TV
Andel i förening 5.97015 %
Andel av årsavgift 5.79069 %
Byggnadsår 1943
Förråd Till lägenheten hör ett förråd om uppskattningsvis 10 kvm enligt säljaren.
calendar

Visningar

På våra visningar träffar du den som kan bostaden bäst, nämligen säljaren. Ingen kan ge dig bättre svar på dina frågor om hur det är att bo här. Alla frågor gällande bud, ekonomin i föreningen etc hjälper våra mäklare dig med.

Föreslå en PRIVAT visning

BOKA
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Vardagsrum med härligt ljusinsläpp från två fönster i takkupor. Voluminöst rum med gott om plats för både soffgrupp och ett matsalsbord för tio matgäster. Vitmålade väggar och påkostad tvåstavsparkett. Förberett för högtalarsystem.

Alternativ planlösning

Det finns möjlighet att dela av vardagsrummet för att på så sätt disponera lägenheten som en trea. Kontakta mäklaren för mer information.

Kök

Lika välplanerat som stilrent kök med gott om både arbetsyta och förvaring. Vita skåp och mörkgrå bänkskivor med infälld induktionshäll och diskho. Vitt kakel i halvförband. Ung, mikro och fläkt i rostfri design. Kyl/frys och diskmaskin integrerade i inredningen. Tvåstavsparkett och vitmålade väggar.

Sovrum

Sovrum med takkupa i väster och fri utsikt över vackra villor. Takkupan kan med fördel inredas som en arbetsplats. Gott om utrymme för en dubbelsäng och bra förvaringsmöjligheter i form av tre platsbyggda garderober med överskåp. Golvet är belagt med tvåstavsparkett och väggarna målade i en rogivande mellangrå kulör.

Badrum

Mycket smakfullt badrum med vitt väggkakel i halvförband och marockanskt mönstrat klinkergolv med golvvärme. Tvättkommod och tvättdel med bänk, tvättmaskin och förvaringsskåp. Duschhörna med takdusch, handmunstycke och infällbara glasdörrar. Högtalare från Sonos. Trevligt dagsljusinsläpp från ett takfönster.

Hall

En välkomnande hall som öppnar sig mot vardagsrummet och köket. Avhängningshörna med hatthylla och bra förvaringsmöjligheter i form av platsbyggda garderober med överskåp. Vitmålade väggar och grafitgrått klinkergolv. Säkerhetsdörr med Verisure yalesystem.

Dokument och länkar

Brf Nynäshus

Allmänt

Brf Nynäshus är sedan 2007 ägare till fastigheten Slagan 3 i Gamla Enskede. Det är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt, och den totala boytan uppgår till 1 063 kvm. Lokalytan uppgår till 12 kvm.

Byggnadsår

Huset byggdes 1943.

Mark

Föreningen har ett tomträttsavtal med Stockholmsstad. Avtalet kommer att förlängas under 2024.

Förvaltare

SBC – Sveriges Bostadsrättscentrum AB – tar hand om föreningens ekonomiska förvaltning. Styrelsen ansvarar för översyn av fastighetens tekniska status, men tar in hjälp för upprättande av underhållsplan med mera.

Genomförda renoveringar i urval

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och som sträcker sig fram till 2035. Under 2022 installerades nya spaltventiler i markplanslägenheterna, och 2021 rengjordes fastighetens frånluftsdon och kanaler. Plantering av träd och buskar på gården mellan 2020 och 2022. Under 2020 lät man även måla om fasaden, besikta taket, byta tak- och hängrännor, installera ny garageport med mera. Fiber drogs in i fastigheten 2016.

Kommande renoveringar

En takrenovering planeras runt 2025. I skrivande stund ser föreningen även över ett eventuellt behov av att renovera fastighetens rör.

Ekonomi

För att kunna planera ekonomin långsiktigt upprättades 2016 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2035. Enligt den senaste årsredovisningen uppgår belåningsgraden till cirka 10 500 kr per kvm lägenhetsyta. En höjning av månadsavgiften planeras, men procentsatsen är ännu ej beslutad.

TV och internet

Fiber har dragits in i fastigheten. Bostadsrättsinnehavarna tecknar eget avtal med valfri TV- och bredbandsleverantör.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret. Styrelsens ansvarsförsäkring ingår.

Tvättstuga

Eftersom alla hushåll i fastigheten har egen tvättmaskin finns ingen gemensam tvättstuga.

Övriga gemensamma utrymmen

Garage och cykelförråd. Garaget hyrs ut till en föreningsmedlem.

Utemiljö

Bakom huset har föreningen en trevlig gård med gräsytor, lummig växtlighet, utemöbler, studsmatta och cykelförråd. Soligt västerläge och fin vy mot Gamla Enskedes villor.

Bilplats

Föreningen har 5 parkeringsplatser. Här parkerar man gratis enligt en ”först-hem-princip”. Boendeparkering i området kostar 35 kr/dygn eller 500 kr/månad.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close