Ebbe Lieberathsgatan 16A – Södra centrum

EBBE LIEBERATHSGATAN 16A

4 ROK 111 KVM 1 TR
SE ALLA BILDER

Karaktärsfull etagelägenhet med social planlösning och egen uteplats i soligt sydvästläge!

Planlösningen i två etage och den egna uteplatsen ger denna inbjudande 4:a en trivsam radhuskänsla. Det här är verkligen ett hem utöver det vanliga och i det kombinerade vardagsrummet och köket, med gott om plats för att duka upp till trevliga middagar med många gäster, är takhöjden om hela fem och en halv meter. Lägenheten färdigställdes för cirka fem år sedan och skicket är det allra bästa. De tidlösa materialvalen lägger en bra grund för ens egen inredningssmak. Kvadratmetrarna är välfördelade och i rofyllt läge mot en vackert anlagd innergård finns tre bra sovrum. Läget är perfekt och på promenadavstånd har man såväl innerstadens puls som Delsjöområdets natur. Från spårvagnshållplatsen runt hörnet tar man sig in till Korsvägen och Liseberg på bara några minuter.

Ett underbart boende erbjuds och föreningen har två bokningsbara takterrasser. En med loungegrupp och TV och en med matplats och pentry. Kvarterets innergård är en rofylld oas med bänkar, bord, gräsytor, lekplats och cykelparkering. Närservicen är god, och strax utanför kvarteret finns en Willys-butik. På andra sidan Mölndalsån ligger ICA Maxi. I området hittar man även bageri, sushibar, grillrestaurang med mera.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Ebbe Lieberathsgatan 16A
Område Södra centrum
Våning 1 av 6, hiss finns
Rum 4 rum och kök varav 3 sovrum
Storlek 111 kvm
Avgift 6 639 kr inkl. värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån för TV, bredband och telefoni, 350 kr/mån för prel. hushållsel samt 363 kr/mån för prel. uppvärmt vatten tillkommer.
Bostadens indirekta nettoskuldsättning 1 146 304 kr
Pris 5 390 000 kr som utgångsbud
Andel i förening 0.663 %
Andel av årsavgift 0.66 %
Byggnadsår 2018
Driftskostnader El: 4 000 kr/år Försäkring: 1 460 kr/år Total driftskostnader: 6 660 kr/år Räknat på: 3 personer
calendar

Visningar

På våra visningar träffar du den som kan bostaden bäst, nämligen säljaren. Ingen kan ge dig bättre svar på dina frågor om hur det är att bo här. Alla frågor gällande bud, ekonomin i föreningen etc hjälper våra mäklare dig med.

Föreslå en PRIVAT visning

BOKA
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum och kök

Vardagsrum och kök i öppen och social planlösning. Gott om plats för både soffa och en stor matgrupp. Enastående takhöjd om 5,5 meter och fantastiskt ljusinsläpp från stora fönster. Helglasad dörr ut till en underbar uteplats med sol större delen av dagen och kvällen. Marken ägs av föreningen men lägenhetsinnehavaren har nyttjanderätt. Välplanerat kök med bra arbetsyta. Vit inredning från Marbodal med integrerad diskmaskin och dubbla kyl- och frysskåp från Siemens. Ugn, mikro, induktionshäll och fläkt från Bosch. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med ljus parkett.

Loft

En trappa leder upp till ett öppet och ljust loft som passar perfekt som TV-rum eller lekrum för barnen. Bra förvaringsmöjligheter i form av skjutdörrsgarderober. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med ljus parkett.

Sovrum uppe

Övervåningen består även av två bra sovrum i rofyllt gårdsläge. Det ena rummet är vitmålat medan det andra är målat i en fin gammalrosa kulör. Golven är belagda med ljus parkett.

Sovrum nere

Sovrummet på entrévåningen rymmer lätt och ledigt en dubbelsäng, och tack vare det lugna gårdsläget sover man gott om natten. Ypperliga förvaringsmöjligheter för kläder, sänglinne med mera i form av en rymlig klädkammare. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med ljus parkett.

Badrum

Stort badrum med duschhörna, tvättkommod, toalett, tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och väggskåp. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med ljusgrå klinker. Infällda takspottar som ger en bra belysning.

Hall

Välkomnande hall med gott om plats för jackavhängning och förvaringsmöjligheter utöver det vanliga i form av flera garderober. Klinkergolv i entrén och ljus parkett i passagen in mot vardagsrummet och köket. Vitmålade väggar.

Uteplats

Från vardagsrummet nås den fina uteplatsen som erbjuder sol nästan hela dagen. Uteplatsen är upplåten med nyttjanderätt till dig från föreningen.

Dokument och länkar

BRF Södra Fredriksdal

Allmänt

Brf Södra Fredriksdal är en äkta förening som registrerades 2014. Föreningen äger sedan december 2016 fastigheten Krokslätt 33:6 och upplåter 256 lägenheter med bostadsrätt. Den totala boytan uppgår till 11 524 kvm.

Byggnadsår

Byggnaden färdigställdes 2019 genom totalentreprenad av Skanska Sverige AB.

Mark

Föreningen äger sin egen mark och påverkas således ej av eventuella höjningar av tomträttsavgäld.

Förvaltare

Primär Fastighetsförvaltning AB biträder styrelsen med ekonomisk förvaltning. Teknisk förvaltning och fastighetsskötsel inklusive städning sköts av Riksbyggen.

Renovering och underhåll

Eftersom fastigheten är förhållandevis nybyggd föreligger inget större renoveringsbehov de närmaste åren. Under sommaren/hösten 2023 genomfördes en femårsbesiktning. Föreningen strävar efter ett tryggt boende, och en långsiktig underhållsplan upprättades i oktober 2020. Nästa stora underhållstillfälle planeras ske under 2028. Bland annat impregnering av garagegolvet, ommålning av alla lägenhetsdörrar, fönsterunderhåll och en fullständig fasadtvätt.

Ekonomi

Styrelsen följer den ekonomiska utvecklingen i omvärlden för att kunna anpassa avgiftsnivåerna. Föreningen har en god ekonomi med positivt kassaflöde, och man jobbar aktivt med att amortera av på lånen. Enligt den senaste årsredovisningen uppgår lån per kvadratmeter bostadsyta till cirka 15 300 kr vilket är normalt för föreningar med förhållandevis nybyggda fastigheter.

Tv, internet och telefoni

Förmånligt gruppavtal med Tele2 för bredband, tv och telefoni. I det obligatoriska tillägget på 150 kr/mån ingår bredband 250/250 Mbit/s, trådlös router, digitalbox och tillgång till tjänsten Digitalt Grundutbud.

Hushållsel och varmvatten

350 kr/mån för preliminär förbrukning av hushållsel och 363 kr/mån för preliminär förbrukning av uppvärmt vatten tillkommer på avgiften. Kostnaden räknas av utefter det enskilda hushållets förbrukning utöver månadsavgiften.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår styrelsens ansvarsförsäkring.

Tvättstuga

På innergården finns en stor gemensam tvättstuga med välutrustad maskinpark.

Utemiljö och takterrasser

Två takterrasser som bokas smidigt via föreningens app. En med loungegrupp och TV och en med matplats och pentry. På båda terrasserna finns infravärme. Innergården är en rofylld oas med bänkar, gräsytor, lekplats, cykelparkering, cykelpump och en cykelverkstad med verktyg, mekställ och tvätt.

Bilplats

89 garageplatser varav 26 med el. Två handikapplatser och fyra MC-platser. I föreningen finns även en bilpool som kan nyttjas genom ett konto hos Volvo on Demand.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close