Rutger Fuchsgatan 9 – Södermalm

RUTGER FUCHSGATAN 9

1 ROK 31 KVM 5 TR
SE ALLA BILDER

Mysig och kvadratsmart funkisetta strax intill Eriksdalsbadet.

Den här trivsamma ettan på våning fem i ett funkishus med hiss är lika yteffektiv som mysig, och på de 31 kvadratmetrarna inryms en hall med flera garderober, ett helkaklat badrum, ett välplanerat kök, en avskiljbar sovalkov och ett vardagsrum med plats för både soffa och matbord. Takhöjden är generös och stora nyrenoverade originalfönster med en glimt av grönskan och bebyggelsen på andra sidan Årstaviken fyller lägenheten med ljus. Att man ser mycket himmel ger en härlig frihetskänsla. Sommartid njuter man av solen och utsikten mot Hammarby sjöstad på föreningens gemensamma takterrass.

OBS. På våra visningar träffar du alltid säljaren direkt. Genom detta kan du ställa frågor om hur det är att bo och leva i bostaden. Du kan såklart alltid ringa mäklaren vid frågor. Budgivningen sköter mäklaren som vanligt.

Lägenheten har ett perfekt läge med ett rikt utbud av kaféer, restauranger, barer och shopping inom ett stenkast. Till Nytorget och Vitabergsparken går man på cirka fem minuter. På andra sidan Skanstullsbron finns Eriksdalsbadet, och stråken längs med Årstaviken och Hammarbykanalen bjuder in till trevliga promenader. Ringen köpcentrum ligger endast ett kvarter bort, och lika nära är det till Skanstull som fungerar som knutpunkt för tunnelbana och bussar. Närmsta busshållplats har man strax utanför huset.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Rutger Fuchsgatan 9
Område Södermalm
Våning 5 av 6, hiss finns
Rum 1 rum
Storlek 31 kvm
Avgift 2 103 kr Inkl. Värme, vatten och bredband.
Bostadens indirekta nettoskuldsättning 170 369 kr
Pris 3 000 000 kr slutpris
Andel i förening 1.34462 %
Byggnadsår 1947

LEDANDE BUD: 3 000 000 kr

Bud
Budgivare
Tidpunkt
3 000 000 kr
3
16 Maj 16.20
2 905 000 kr
2
13 Maj 19.24
2 895 000 kr
1
13 Maj 11.54
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffa och matbord. Sovalkov som kan skiljas av med ett draperi, en industrivägg eller dylikt. Ljusmålade väggar och en mönstrad fondtapet av hög designkvalitet. Golvet är belagt med parkett.

Kök

Välplanerat kök med gott om förvaring och arbetsyta. Den öppna planlösningen bjuder in till social matlagning. Vita skåp och grå laminatbänkar med infälld spishäll och diskho. Ugn och fläkt i rostfri design. Kyl/frys integrerad i inredningen. Väggarna är ljusmålade och partiet ovanför bänkarna klätt med mörkt kakel. Golvet är belagt med parkett.

Badrum

Rymligt badrum med duschhörna, handdukstork, tvättkommod, spegelskåp och toalett. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med blå klinker.

Hall

Hall med plats för jackavhängning till höger om ytterdörren. Utmärkta förvaringsmöjligheter från golv till tak i form av inbyggda originalgarderober. Väggarna är ljusmålade och golvet belagt med parkett.

Dokument och länkar

BRF Södersol

Allmänt

Brf Södersol är en trevlig förening som registrerades 2001. Fastigheten Metspöet 15 med adresserna Rutger Fuchsgatan 9 och 11 förvärvades 2009. Föreningen har 69 lägenheter, varav två upplåts med hyresrätt. Den totala boytan uppgår till 2 423 kvm. Det finns även tre lokaler men yta om totalt 684 kvm.

Byggnadsår

Fastigheten uppfördes 1947.

Mark

Fastigheten innehas med tomträtt.

Förvaltare

Föreningen har avtal med Simpleko AB för den ekonomiska förvaltningen och med Eltcon Fastighetsteknik AB för teknisk förvaltning och fastighetsskötsel.

Renovering och underhåll i urval

Alla fönster renoverades 2023. Under 2018/2019 renoverades golven i trapphusen. Extra glas i alla fönster för att sänka ljudnivån. 2016 stamspolades alla lägenheter och en piskbalkong gjordes om till en trevlig yta. Byte av ventilationssystem i förskolan 2015. Ny port och ny entrébelysning samt obligatorisk ventilationskontroll 2014. Renovering av yttertak 2006. Vatten- och avloppsstammar byttes 1999.

Ekonomi

Enligt den senaste årsredovisningen uppgår föreningens lån per kvadratmeter bostadsyta till 7 405 kr. Detta ska jämföras med 6 000 kr som är snittet för föreningar i innerstaden. En hyresrätt såldes nyligen vilket har förstärkt ekonomin och minskat lånen. De två kvarvarande hyresrätterna utgör en så kallad dold tillgång. I skrivande stund finns inga beslut om kommande avgiftsförändringar.

Tv och internet

Via Tele 2. Bredband ingår i avgiften.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg-Hansa. Ansvarsförsäkring för styrelsen och tilläggsförsäkring för bostadsrättshavare ingår.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen. Delat ägande godkänns förutsatt att ingen äger mindre än 10 procent.

Tvättstuga

Föreningens gemensamma tvättstuga är öppen dygnet runt och bokas smidigt via en app.

Takterrass

Föreningen har en trevlig takterrass med utsikt mot Hammarby sjöstad.

Parkering

Boendeparkering gäller på gatorna i området.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close