Ebbe Lieberathsgatan 16C – Södra centrum

EBBE LIEBERATHSGATAN 16C

3 ROK 67.5 KVM 3 TR SNART TILL SALU
SE ALLA BILDER

Ljus och välplanerad hörntrea från 2019 med balkong i soligt söderläge.

I en nybyggd fastighet finner vi denna ljusa hörnlägenhet om tre rum och kök. Ljuset strömmar in genom fönster i tre väderstreck och på den södervända balkongen, som känns privat eftersom den vetter mot en kontorsbyggnad där ingen brukar vara på helger och kvällar, njuter man av solen större delen av dagen. Sovrummen och ytan utanför ytterdörren, som inte hör till lägenheten men var man kan ha en liten utegrupp, har kvällssol. Fastigheten, som är Svanenmärkt och kan ge så kallat grönt bolån, färdigställdes 2019 och lägenheten är i allra bästa skick. Nuvarande ägare är de enda som bott här hittills. Kvadratmeterna är väl fördelade och den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket bjuder in till umgänge. Därtill erbjuds bekväm vardagslyx i form av tvättmaskin, torktumlare och dubbla kyl- och frysskåp.

Läget är perfekt och på promenadavstånd har man såväl innerstadens puls som Delsjöområdets natur. Från spårvagnshållplatsen runt hörnet tar man sig in till Korsvägen och Liseberg på bara några minuter. Kvarterets innergård är en rofylld oas med bänkar, gräsytor, lekplats och cykelparkering. Dessutom har föreningen två bokningsbara takterrasser – en med loungegrupp och TV och en med matplats och pentry. Närservicen är god, och strax utanför kvarteret finns en Willys-butik. På andra sidan Mölndalsån ligger ICA Maxi. I området hittar man även bageri, sushibar, grillrestaurang med mera.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Ebbe Lieberathsgatan 16C
Område Södra centrum
Våning 3 av 6, hiss finns
Rum 3 rum varav 2 sovrum
Storlek 67.5 kvm
Avgift 4 946 kr Inkl värme, vatten, kabel-TV, bradband, IP -telefoni.
calendar

Visningar

På våra visningar träffar du den som kan bostaden bäst, nämligen säljaren. Ingen kan ge dig bättre svar på dina frågor om hur det är att bo här. Alla frågor gällande bud, ekonomin i föreningen etc hjälper våra mäklare dig med.

Föreslå en PRIVAT visning

BOKA
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Vardagsrum och kök i öppen planlösning med gott om plats för både soffa och matgrupp. Härligt ljusinsläpp från fönster i söder och väster. Utgång till en södervänd balkong med många härliga soltimmar. Väggarna är ljusmålade och golvet belagt med ljus parkett.

Kök

Välplanerat kök med gott om bänkyta och förvaring. Inredning från Marbodal med vita skåp. Bänkskivor och stänkskydd i grått laminat. Infälld diskho och induktionshäll. Ugnen och fläkten är i rostfri design medan diskmaskinen och de dubbla kyl- och frysskåpen är integrerade i inredningen. Vitvarorna är av märkena Bosch och Siemens.

Sovrum I

Stort sovrum med fönster i både väster och norr. Gott om plats för dubbelsäng och bra förvaringsmöjligheter i form av två garderober. Golvet är belagt med ljus parkett och väggarna ljusmålade med olivgrön fond.

Sovrum II

Perfekt barnrum, gästrum eller hemmakontor med fönster i väst. Ljusmålade väggar och ljust parkettgolv.

Badrum

Badrummet inrymmer duschhörna, handdukstork, tvättkommod och toalett. Duschhörnan skärmas av med infällbara glasdörrar. Tvättdel med tvättmaskin, torktumlare, förvaringsskåp och arbetsbänk. Vitvaror från Siemens. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med grå klinker med golvvärme.

Inre hall

Passage med tre rymliga garderober och ett städskåp i samma stil som köksskåpen. Ljusmålade väggar och ljust parkettgolv.

Entré

Välkomnande entré med gott om plats för jackavhängning och skor. Ljusmålade väggar och grått klinkergolv.

BRF Södra Fredriksdal

Allmänt

Brf Södra Fredriksdal är en äkta förening som registrerades 2014. Föreningen äger sedan december 2016 fastigheten Krokslätt 33:6 och upplåter 256 lägenheter med bostadsrätt. Den totala boytan uppgår till 11 524 kvm.

Byggnadsår

Byggnaden färdigställdes 2019 genom totalentreprenad av Skanska Sverige AB.

Mark

Föreningen äger sin egen mark och påverkas således ej av eventuella höjningar av tomträttsavgäld.

Förvaltare

Primär Fastighetsförvaltning AB biträder styrelsen med ekonomisk förvaltning. Teknisk förvaltning och fastighetsskötsel inklusive städning sköts av Riksbyggen.

Renovering och underhåll

Eftersom fastigheten är förhållandevis nybyggd föreligger inget större renoveringsbehov de närmaste åren. Under sommaren/hösten 2023 genomfördes en femårsbesiktning. Föreningen strävar efter ett tryggt boende, och en långsiktig underhållsplan upprättades i oktober 2020. Nästa stora underhållstillfälle planeras ske under 2028. Bland annat impregnering av garagegolvet, ommålning av alla lägenhetsdörrar, fönsterunderhåll och en fullständig fasadtvätt.

Ekonomi

Styrelsen följer den ekonomiska utvecklingen i omvärlden för att kunna anpassa avgiftsnivåerna. Föreningen har en god ekonomi med positivt kassaflöde, och man jobbar aktivt med att amortera av på lånen. Enligt den senaste årsredovisningen uppgår lån per kvadratmeter bostadsyta till cirka 15 300 kr vilket är normalt för föreningar med förhållandevis nybyggda fastigheter.

Tv, internet och telefoni

Förmånligt gruppavtal med Tele2 för bredband, tv och telefoni. I det obligatoriska tillägget på 150 kr/mån ingår bredband 250/250 Mbit/s, trådlös router, digitalbox och tillgång till tjänsten Digitalt Grundutbud.

Hushållsel och varmvatten

350 kr/mån för preliminär förbrukning av hushållsel och 363 kr/mån för preliminär förbrukning av uppvärmt vatten tillkommer på avgiften. Kostnaden räknas av utefter det enskilda hushållets förbrukning utöver månadsavgiften.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa. I försäkringen ingår styrelsens ansvarsförsäkring.

Tvättstuga

På innergården finns en stor gemensam tvättstuga med välutrustad maskinpark.

Utemiljö och takterrasser

Två takterrasser som bokas smidigt via föreningens app. En med loungegrupp och TV och en med matplats och pentry. På båda terrasserna finns infravärme. Innergården är en rofylld oas med bänkar, gräsytor, lekplats, cykelparkering, cykelpump och en cykelverkstad med verktyg, mekställ och tvätt.

Bilplats

89 garageplatser varav 26 med el. Två handikapplatser och fyra MC-platser. I föreningen finns även en bilpool som kan nyttjas genom ett konto hos Volvo on Demand.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close