Doktor Forselius gata 14 – Södra Guldheden

DOKTOR FORSELIUS GATA 14

4 ROK 81.5 KVM 2 TR
SE ALLA BILDER

Ljus, rymlig och välplanerad 4:a med solig balkong och vacker utsikt

Fönster i tre väderstreck fyller denna mycket fina 4:a med ljus och balkongen, med två ingångar, har många härliga soltimmar. Utsikten över grönska och in mot stan, med landmärken såsom Lisebergstornet och Johannebergskyrkan i blickfånget, är intagande. Vardagsrummet och det smakfullt renoverade köket är i enhet i en halvöppen och social planlösning med fönster åt motsatta håll, och en inre hall med flera garderober binder samman en privat del med två sovrum, ett badrum och en klädkammare. Ytterligare ett sovrum finns i direkt anslutning till entréhallen. Lägenheten har ett lugnt, avskilt och barnvänligt läge strax intill Mossens skog och motionsspår, och endast en kort promenad från Änggårdsbergens naturreservat. I detta lummiga kvarter på gräsen mellan Guldheden och Johanneberg råder verkligen lugnet samtidigt som man har Avenyns puls endast en kort cykeltur bort.

Ett mycket trivsamt boende erbjuds och förutom en trevlig utemiljö med bland annat sittbänkar, fina planteringar och en stor lekplats har föreningen även faciliteter såsom bastu, hobbyrum, gästlägenhet och en samlingslokal som man kan hyra för fest och dylikt. Dessutom finns tvättstugor, grovtvättstuga, barnvagnsrum, cykelgarage och 166 parkeringsplatser som hyrs ut enligt ett separat kösystem. Närservicen är god och intill spårvagnshållplatsen ett stenkast bort ligger en affärslänga med Coop-butik, frisör, pizzeria och thairestaurang. Det är även nära till Doktor Fries Torg med bland annat apotek, bibliotek, florist, Hemköp, fiskbil och gym.

Säljaren håller öppet hus! – På våra visningar träffar du den som kan bostaden bäst. Nämligen säljaren. Därför kan vi erbjuda de bästa visningstiderna så du kan se bostaden i lugn och ro utan så mycket andra där samtidigt. Men också få svar på frågor som hur det är att leva och bo i bostaden. Frågor om bud, föreningen etc är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Mattias Lantto på 0738-244100 eller [email protected]

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Doktor Forselius gata 14
Område Södra Guldheden
Våning 2 av 7, hiss finns
Rum 4 rum
Storlek 81.5 kvm
Avgift 5 453 kr Inkl. värme, VA, bredband och kabel-TV
Bostadens indirekta nettoskuldsättning Presenteras inom kort
Pris 3 200 000 kr som utgångsbud
Byggnadsår 1959-1961
Förråd Lägenheten disponerar ett förråd och en syltkällare.
calendar

Visningar

På våra visningar träffar du den som kan bostaden bäst, nämligen säljaren. Ingen kan ge dig bättre svar på dina frågor om hur det är att bo här. Alla frågor gällande bud, ekonomin i föreningen etc hjälper våra mäklare dig med.

Föreslå en PRIVAT visning

BOKA
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Vardagsrum och kök i halvöppen och social planlösning med ljusinsläpp från fönster i motsatta väderstreck. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med ljus parkett.

Kök

Kök med plats för ett stort matbord. Utgång till lägenhetens balkong. Gott om både arbetsyta och förvaring. Köksö med plats för barstolar i öppningen mot vardagsrummet. Ljusa bänkar och vita skåp. Vackert mönstrat kakel ovanför den breda arbetsbänken med infälld spishäll och diskho. Inbyggd ugn och mikro. Diskmaskin och kyl/frys integrerade i inredningen. Alla vitvaror sattes in i samband med renoveringen av köket 2020. Vitmålade väggar och ljust parkettgolv.

Inre hall

Inre hall med flera garderober. Ingång till en rymlig klädkammare med fönster. Vitmålade väggar och ljust parkettgolv.

Sovrum I och II

Två ljusa och lättmöblerade sovrum med plats för dubbelsäng. Utgång till balkongen från det ena rummet. Vitmålade väggar och ljusa parkettgolv.

Klädkammare

Rymlig klädkammare med vädringsfönster. Går att använda som hemmakontor. Vitmålade väggar och ljust parkettgolv.

Badrum

Badrum med duschhörna, handdukstork, tvättkommod, spegelskåp, tvättmaskin, vägghängd toalett och vädringsfönster. Tvättmaskinen installerades 2022. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med ljusbeige klinker.

Sovrum III

Mindre sovrum som passar bra som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Golvet är belagt med ljus parkett och väggarna målade i en blågrå kulör.

Hall

Välkomnande hall med avhängningsnisch och inbyggd sittbänk direkt innanför ytterdörren. Mycket bra förvaringsmöjligheter i form av rymliga lådor och två stora garderober. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med ljus marmormönstrad klinker.

Dokument och länkar

Brf Doktor Forselius

Allmänt

Brf Doktor Forselius är en välskött och ekonomiskt välmående förening som registrerades redan 1956 och som förvärvade sina fastigheter i samband med att de började byggas cirka tre år senare. Föreningen upplåter 375 lägenheter och en lokal med bostadsrätt. Det finns även två lägenheter och två lokaler som upplåts med hyresrätt. Den totala bostadsytan uppgår till 29 824 kvm.

Byggnadsår

Fastigheterna byggdes mellan 1959 och 1961.

Mark

Fastigheten innehas med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal justerades 2018 och gäller fram till 2038.

Förvaltare

Föreningen anlitar TidX för både ekonomisk och teknisk förvaltning.

Renovering och underhåll i urval

Vatten och avloppsstammar i kök och badrum byttes 2001/2003. I samband med detta renoverades badrummen. Mellan 2016 och 2019 genomfördes omfattande renoveringar av samtliga hus. Reparation av balkonger, byte av balkongdörrar, byte av fönster och tilläggsisolering. Renovering av bastu och ny belysning på parkeringsområdet 2020. Relining och kompletterande dränering 2021. Kommande år planeras bland annat fortsatt upprustning av utemiljö, takomläggning och renovering av en bostadslägenhet inför en försäljning.

Ekonomi

Föreningen har ända sedan den registrerades 1956 präglats av långsiktighet. Detta återspeglas inte minst i belåningsgraden som trots omfattande underhåll ligger på låga 4 694 kr per kvadratmeter bostadsyta. Detta ska jämföras med 8 000 kr som är snittet i Göteborg. 1 juli kommer årsavgiften att höjas med 2 procent.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

Uppvärmning

Fjärrvärme

TV och internet

Basutbud av kabel-TV och bredband via fiber med hastigheten 1 000/1 000 Mbit/s ingår i avgiften. Önskas snabbare uppkoppling och fler kanaler tecknas eget avtal med leverantören.

Tvättstuga

Två tvättstugor med tidbokning digitalt via en app. Den ena med två tvättmaskiner och en torktumlare, den andra med en tvättmaskin och en torktumlare. Torkrum och mangelrum kan användas till båda dessa. Det finns även en dygnet-runt-tvättstuga nära föreningens kontor.

Utemiljö

Trevlig utemiljö med bland annat sittbänkar, fina planteringar och en stor lekplats

Övriga gemensamma utrymmen

Barnvagnsrum, cykelgarage, bastu, hobbyrum, gästlägenhet och en samlingslokal som man kan hyra för fest och dylikt.

Parkering

Föreningen har 166 parkeringsplatser som hyrs ut enligt ett separat kösystem. I föreningens område finns även ett garage med 71 platser som administreras av en separat garageförening.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close