Framnäsgatan 18A – Göteborg

FRAMNäSGATAN 18A

3 ROK 74 KVM SNART TILL SALU
SE ALLA BILDER

Välplanerad trea med två egna uteplatser i rofyllda kvarter nära stan

I ett klassiskt funkishus från 1949 finner vi denna moderna trea med två uteplatser och mycket trivsam radhuskänsla. Sommartid är den större uteplatsen ett underbart extrarum som bjuder in till både avkoppling och trevliga grillkvällar i goda vänners lag. En fin trätrappa leder upp till grönytan bakom huset där det finns möjlighet till odling. Vardagsrummet och köket är i enhet i en halvöppen planlösning med gott om sällskapsyta, och i de två väldimensionerade sovrummen sover man gott om natten. Förvaringsmöjligheterna är ypperliga, och det rymliga badrummet har bekväm vardagslyx i form av både tvättmaskin och torktumlare. Läget är perfekt och här erbjuds ett lugnt, avskilt och inte minst barnvänligt boende med lekplatser, förskolor, natur och elljusspår inom ett stenkast. På promenadavstånd har man såväl Avenyn som Delsjöområdet och Änggårdsbergen. Med spårvagn tar man sig in till Korsvägen på ett par minuter.

Trivsam stämning råder grannar emellan, och det är en välskött bostadsrättförening med god ekonomi. Förutom en stor takterrass med trädgårdsmöbler och grill har föreningen även tvättstuga, pingisrum, cykelförråd och barnvagnsrum. Man parkerar gratis på gatorna i området, och föreningen har dessutom sju egna parkeringsplatser som hyrs ut enligt ett separat kösystem. Kommunikationerna är utmärkta, och närmsta spårvagnshållplats ligger endast ett par hundra meter från lägenheten. Det är även nära till Willys i Elisedal och ICA Maxi vid Mölndalsvägen.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Framnäsgatan 18A
Område Göteborg
Våning 0 av 3, hiss finns ej
Rum 3 rum
Storlek 74 kvm
Avgift 4 581 kr Inklusive värme, VA och bredband
Byggnadsår 1948-1949
Förråd Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 10 kvm
calendar

Visningar

På våra visningar träffar du den som kan bostaden bäst, nämligen säljaren. Ingen kan ge dig bättre svar på dina frågor om hur det är att bo här. Alla frågor gällande bud, ekonomin i föreningen etc hjälper våra mäklare dig med.

Föreslå en PRIVAT visning

BOKA
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Vardagsrum och kök i halvöppen planlösning. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Utgång till lägenhetens stora uteplats. Rymligt vardagsrum med gott om plats för både soffa och matgrupp. Golvet är belagt med parkett och väggarna målade i ljusbeige.

Kök

Välplanerat kök med gott om arbetsyta och förvaring. Vita skåp, vitt kakel och mörka köksbänkar. Inredningen kommer från Marbodal och vitvarorna – kyl/frys (side-by-side), spis, fläkt och integrerad diskmaskin – från Siemens. Golvet är belagt med parkett och väggarna målade i ljusbeige.

Sovrum I

Stort sovrum med gott om plats för en dubbelsäng. Platsbyggda garderober med överskåp som sväljer allt i klädväg. Garderobernas dörrar och luckor är målade i den gröna färgen ”Aloe Vera”. Golvet är belagt med parkett och väggarna målade i en rogivande ljusgrön kulör.

Sovrum II

Mysigt litet sovrum med utgång till lägenhetens lilla uteplats. Perfekt barnrum eller kombinerat gästrum och hemmakontor. Golvet är belagt med parkett och väggarna målade i kulören ”Dusty Peach”.

Badrum

Rymligt badrum med dusch, tvättkommod, spegelskåp, tvättmaskin, torktumlare och toalett. Det finns plats för att byta ut duschhörnan mot ett badkar. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med mörkgrå klinker med golvvärme.

Hall

Välkomnande hall med avhängningshörna direkt innanför ytterdörren. Ypperliga förvaringsmöjligheter från golv till tak i form av sju inbyggda garderober med överskåp. Golvet är belagt med parkett och väggarna målade i samma ljusbeige kulör som i vardagsrummet och köket.

Dokument och länkar

BRF Färgen 2

Allmänt

Brf Färgen 2 är en trevlig, välskött och ekonomiskt välmående förening som bildades redan 1948. Föreningen består av 20 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Den totala bostadsytan uppgår till 1 241 kvm.

Byggnadsår

Fastigheten uppfördes 1949.

Mark

Fastigheten Barkborren 9 innehas med tomträtt. Nuvarande avgäld omförhandlades 2018 och gäller fram till 2028.

Förvaltare

Lexium Fastighetsdrift AB.

Renovering och underhåll i urval

2017 dränerades fastigheten, och en lokal byggdes om till två bostadsrättslägenheter som sedan såldes. Takbesiktning och byte av trasiga tegelpannor 2014. Stammarna renoverades 2014, och i samband med detta lät man även renovera lägenheternas badrum. Man planerar att måla om trapphusen under 2024.

Ekonomi

Det är en välskött förening med en god ekonomi. Skulder till kreditinstitut uppgår till cirka 3 900 000 kr vilket ger en belåningsgrad om cirka 3 135 kr per kvadratmeter bostadsyta.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Internet

Bredband är ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

Tvättstuga

Föreningen har en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Utemiljö

Stor takterrass med grill och trädgårdsmöbler. Bakom huset finns en grässlätt med odlingsmöjligheter som administreras av föreningens odlingsgrupp.

Övriga gemensamma utrymmen

Pingisrum, cykelförråd och barnvagnsrum.

Parkering

Föreningen har sju parkeringsplatser hyrs ut enligt ett kösystem.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close