Styrbordsgatan 14 – Hammarby Sjöstad

STYRBORDSGATAN 14

2 ROK 55.5 KVM 2 TR
SE ALLA BILDER

Stort ljusinsläpp, solig balkong och rofyllt gårdsläge i hjärtat av Hammarby Sjöstad

Välkommen till Hammarby Sjöstad och denna fräscha hörntvåa med öppen och social planlösning. Stora fönster i två olika väderstreck ger ett bra ljusinsläpp hela dagen, och sommartid har den södervända och rymliga balkongen många härliga soltimmar. Lägenheten ligger i ett gårdshus som omges av lummig grönska, och här är tyst och rofyllt trots det centrala läget i staden. Mycket bra förvaringsmöjligheter erbjuds i form av bland annat en klädkammare, och lägenheten disponerar även ett stort förråd. Badrummet är utrustat med tvättmaskin och stortvättarna kan med fördel förläggas till föreningens tvättstuga där det aldrig brukar vara någon kö. Det är en stabil och välskött förening med mycket god ekonomi, inte minst tack vare intäkter från kommersiella lokaler. OBS: I avgiften ingår all hushållsel helt oberoende av hur mycket du konsumerar.

Ett underbart boende erbjuds och gården som omgärdar huset är en lummig oas med uteplatser, sittbänkar, fontän och välskötta planteringar. Kvarteret ligger i hjärtat av Hammarby Sjöstad och runt hörnet myllrar det av caféer, barer och restauranger. Bara ett stenkast bort har man Sickla kanal med strandpromenad och kajplats för färjorna över Hammarby sjö. På promenad- och cykelavstånd finns såväl Söders puls som Hammarbybacken och Nacka naturreservat. Närservicen är god, och i huset ligger en Coop-butik. I området hittar man även Lidl, Systembolaget, apotek, bank, bibliotek och en hållplats för tvärbanan.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Styrbordsgatan 14
Område Hammarby Sjöstad
Våning 2 av 4, hiss finns
Rum 2 rum
Storlek 55.5 kvm
Avgift 3 237 kr Inkl all hushållsel, värme, vatten, kabel-TV, bredband samt telefoni
Pris 3 900 000 kr slutpris
Andel i förening 0.4424 %
Förråd Förråd på källarplan, 3 kvm.
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

I öppen planlösning med köket. Stort ljusinsläpp från fönster i söder och väster. Ett lättmöblerat rum med plats för en stor soffgrupp. Ekparkett och ljusgrå väggar.

Kök

Trevligt kök med plats för ett matbord för fyra till sex personer. Gott om både arbetsyta och förvaring. Vita skåp från Vedum och bänkskivor i trälaminat. Diskmaskin, spis, fläkt, kyl/frys och inbyggd micro i rostfritt utförande. Ekparkett och ljusgrå helglasad dörr ut till rymlig, södervänd och solig balkong.

Sovrum

Sovrum med fönster i väster. Plats för dubbelsäng och mycket bra förvaringsmöjligheter i form av en garderobsvägg. Ekparkett och väggar målade i ljusgrått.

Badrum

Badrum med duschhörna, handfat, spegelskåp, handdukstork, kombimaskin och toalett. Både tak- och handusch, infällbar duschdörr i glas. Helkaklade vita väggar och vitt/grått klinkergolv. Vädringsfönster i söder.

Hall

Välkomnande hall med avhängningsutrymme i anslutning till ytterdörren. Utmärkta förvaringsmöjligheter i form av tre garderober. Även ingång till en rymlig klädkammare. Ekparkett och vitmålade väggar.

Dokument och länkar

BRF Sjöstaden 1

Allmänt

Brf Sjöstaden 1 är en trevlig och välskött förening med god ekonomi. Föreningen upplåter 167 lägenheter med bostadsrätt och 6 lokaler med hyresrätt. Lokalerna är uthyrda till en Coop-butik, en Hemmakväll-butik, en Pressbyråkiosk, en sushirestaurang, en frisörsalong och en mäklarbyrå. Man har under flertalet år arbetat med att förbättra fastighetens miljöavtryck, bland annat genom att få ner energiförbrukningen. Bland annat har bergvärme installerats, och på taket längs med Styrbordsgatan finns solceller. Fastigheten har nu energiklass B, det vill säga näst bäst, vilket innebär att man som boende kan ansöka om så kallat grönt bolån med lägre ränta hos de flesta banker.

Mark

Föreningen äger marken. Således finns ingen risk för tomträttsavgifter.

Genomförda renoveringar

Fastigheten byggdes mellan 2001 och 2003. Under de senaste åren har följande större underhålls- och investeringsåtgärder genomförts. 2020 genomfördes en obligatorisk ventilationskontroll i lägenheterna. Byte av markunderlag och utrustning på övre gårdens lekplats. Beskärning av träd och annan växtlighet. Installation av 16 laddstolpar i nedre garaget. 2021 så installerades nya fläktmotorer i undercentralen. Byte till digitala postboxar i alla portar. Slipning och lackning av alla entréportar. 2022: Injustering av alla radiatorer i fastigheten. Inventering av vatten, avlopp och ventilation i samtliga lägenheter. Installering av legionellabrickor på vattenburna handdukstorkar. Dränering nedre gård.

Kommande renoveringar

Under 2023, 2024 och 2025 planeras inga större renoveringar utan bara löpande underhåll. 2022 och 2023 har förstudier i syfte att undersöka status på fasader genomförts, och utifrån en analys av dessa ska kommande underhåll planeras.

Ekonomi

Föreningen har en bra ekonomi, och de kommersiella lokalerna på markplan genererar goda hyresintäkter. Belåningsgraden uppgår till cirka 10 300 kr per kvadratmeter bostadsyta vilket är en normal belåning för ett så pass ny fastighet. Medel för underhåll avsätts årligen. I skrivande stund finns ingen beslutad höjning av månadsavgiften som legat stilla sedan 2002.

Uppvärmning

Via bergvärme. 2016 inleddes arbetet med att ta tillvara överskottsvärmen och växla tillbaka den till fastigheten.

Kabel-TV och Internet

Bredband, IP-telefoni och ett brett utbud av TV-kanaler via Tele 2 ingår i månadsavgiften.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Proinova Agency AB.

Tvättstugor

Föreningen har 6 tvättstugor.

Övriga gemensamma utrymmen

Lägenhetsförråd, styrelserum, miljörum och ett flertal cykel-/barnvagnsrum.

Parkering

I garaget som förvaltas genom en samfällighet med två grannföreningen finns 98 platser. Föreningens förvaltare ansvarar för kösystem och uthyrning.

Andrahandsuthyrning

För uthyrning av sin lägenhet i andra hand krävs giltiga skäl och styrelsens samtycke.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close