Götaforsvägen 18 – Stureby

GöTAFORSVäGEN 18

3 ROK 67 KVM 2 TR
SE ALLA BILDER

Välplanerad och ljus funkistrea med originalcharm och balkong mot väst

I barnvänliga och idylliska Stureby blir snart denna charmiga och väl omhändertagna trea ledig. Här samsas modern standard i form av renoverat badrum (2017) och kök (2020) med fina originaldetaljer såsom fiskbensparkett, originaldörrar och snedställda köksskåp. Bostaden ligger i ett av HSBs stora femtiotalsprojekt och planlösningarna anses av många vara de mest effektiva som uppförts i landet. Tack vare de mycket generösa fönsterpartierna, den genomgående planlösningen och öppningen mellan vardagsrum och kök skapas ett ovanligt fint ljus i hela bostaden. Balkongen ligger i bästa sydvästläge med sol från lunchtid till kväll. Bostadens ytskikt genomgick en omsorgsfull renovering och golven slipades under 2020.

Här bor du i en stor och mycket stabil HSB förening som ägt husen sedan uppförandet i början av femtiotalet. I avgiften ingår 1 000 Mbit fiber och kabel-TV. Här finns förutom tvättstugor, barnvags- och cykelförråd även ett fint gym, övernattningsrum och lekplatser.

Området tillhör ett av de populäraste i söderort. I de parkliknande gårdarna är det lätt att koppla av och bara njuta med vänner eller grannar under exempelvis en grillmiddag. Här nås tunnelbanan (Stureby) på runt fem minuter som för dig till T-centralen på en kvart. Närhet till populära Hemskogen med sina motionsslingor och promenadstråk. Vill man erbjuda större lekytor än de lekplatser som finns i föreningen är det även nära till Bandängens parklek med lantgård samt Vivstavarvsparken med plaskdamm. Det finns gott om förskolor i området och för de något större barnen finns Stureby skola med verksamhet för barn från förskoleklass och upp till årskurs nio. Det är heller inte långt till den legendariska ICA Kvantum BEA med allt från målarfärg till livsmedel.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Götaforsvägen 18
Område Stureby
Våning 2 av 4, hiss finns ej
Rum 3 rum och kök
Storlek 67 kvm
Avgift 4 239 kr Inkl värme, vatten kabel-TV & bredband.
Pris 4 000 000 kr slutpris
Andel i förening 0.29664 %
Andel av årsavgift 0.29664 %
Byggnadsår 1951-1955
Förråd I källaren finns två förråd ett om 1,5*2,5 m samt en matkällare på ca 1 kvm.
Driftskostnader El: 4 000 kr/år Försäkring: 3 168 kr/år Total driftskostnader: 7 168 kr/år Räknat på: 4 personer
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med balkong i sydväst samt ett fint burspråk. Fantastiskt ljus tack vare de stora fönsterpartierna mot sydväst. Tack vare att väggen mot köket delvis tagits ned kommer ljus även in från köket vilket lyfter båda rummen då ljuset får fritt spelrum. Väggarna har skrapats rena ner till betong och sedan bredspacklats. Effektfullt med två väggar målade med Nordsjövit och de andra väggarna har målats med Modern Beige från Jotun.

Kök

Kökets stommar kommer från IKEA år 2020 och sattes upp av fackmän. Beslagen köptes från byggfabriken för att ge rätt känsla. De snedställda skåpen (med något så ovanligt som trärena handtag) har köpts in och renoverats samt försetts med dimbara spots. Här är ett modernt och funktionellt kök som flirtar med dåtidens charm och estetik. Virrvarrsmönstrade bänkskivors med eklist som matchas snyggt av den kaklade väggen. Diskbänk i rostfritt från Stala. Övriga väggar är bredspacklade och målade med Nordsjövit år 2020. Fiskbensparkett. IKEAS kyl kombinerad med frys, inköpt 2020. Ugn och micro samt spishäll från Bosch 2013.

Föräldrasovrum

Rymligt och svalt sovrum mot nordöst med gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Då badrummet vid renoveringen anpassaddes till dagens krav på storlek och bekvämlighet så togs en del av garderobsytan i anspråk, men här finns fortfarande gott om plats för klädförvaring etc. Väggar är fräscha och målade i en mörkare blågrön ton som matchas fint av det vackra trädets blodröda löv utanför. Fiskbensparkett.

Barnrum

Ett svalt och mycket trivsamt rum om cirka tio kvadrat. Bredspacklade och målade väggar i två kulörer brutna på mitten (vågrätt). Den nedre kulören är mintgrön och den övre mer bruten vit mot det grå hållet. Fiskbensparkett.

Badrum

Badrummet totalrenoverades 2017 av tidigare ägare (kvalitetsintyg från fackmän finns). Tack vare att badrummet expanderats har man kunnat få plats med både tvättmaskin och torktumlare. Väggar: Matt vitt kakel i omlott 15*15 med mörk fog. Golv: Mörkt mintgrönt klinker i hexagonformer. Förvaring: Väl tilltaget i badrumsskåp bakom spegeldörrar samt en nisch med hyllplan. Det finns både tumlare och tvättmaskin av märket Cylinda, inköpta 2017. Handdukstork samt golvvärme.

Hall

Väggar: Bredspacklade och målade i NordsjöVit 2020. Golv: Vit/svart Klinker 40*40 med ljusgrå fog. Kombinerat med fiskbensparkett. Här finns en fläck precis utanför badrummet, som gör att man kan vilja slipa och vaxa om golvet. Förvaring och avhängning: En platsbyggd IKEA-garderob med god förvaring för 4 familjemedlemmar. Även en Inbyggd originalgarderob som sväljer en hel del.

Dokument och länkar

Hsb Brf Stureby i Stockholm

Allmänt

Välkommen till en stor, stabil och mycket välskött förening. Föreningen har ägt fastigheterna sedan uppförandet under den första delen av 1950- talet och består av 401 bostadsrätter samt 17 lokaler (samtliga upplåtna med hyresrätt).

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi men man har efter det nya tomträttsavtalet beslutat för en höjning av avgifterna från 2021 valt att höja avgiften med 3%. Det finns idag inga beslut tagna på att förändra avgiften.

Genomförda renoveringar

Fastigheterna är i mycket gott skick och föreningen har genomfört många stora renoveringar såsom samtbyte 1995-1997 (håller normalt 50-60 år). 2008-2009 fasadrenovering, balkonger samt trapphus. Föreningen har en diger lista i årsredovisningen på genomförda renoveringar.

Tomträtt

Föreningen innehar marken med tomträtt vilket förhandlades år 2021 och gäller för de kommande tio åren.

Tvättstuga

I föreningen finns sex välutrustade tvättstugor.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en mängd gemensamhetsutrymmen och är en av förklaringarna till att de boenden trivs och försker flytta inom föreningen. Gym- och bastulokalen ligger på baksidan av Skönviksvägen 281. Den är öppen för alla medlemmar som kvitterat ut en tagg för 700kr/år. Gymmet kan användas under alla tider på dygnet. Tider till bastun bokas i kalender som finns utanför bastun. Det finns även en lokal på cirka 120 kvm som ligger på Skönviksvägen 309. Den kan hyras av medlemmar för 250:-/dag. Föreningen har stora grönytor med bland annat tre fina grillplatser vid Götaforsvägen nr 3 och nr 18 samt en vid Skönviksvägen 309. Det finns två lekplatser i området. Den ena bakom Götaforsvägen 18 (utrustad med gungor, sandlåda, gungdjur samt klätterställning). I anslutning till den finns en av områdets tre grillplatser. Den andra lekplatsen finns i parken bakom Skönviksvägen 299-309. Även här finns en grillplats i anslutning till lekplatsen. Pingisrum finns i källaren på Skönviksvägen 307 och är renoverat och kan användas av alla i föreningen, utan kostnad. I verkstaden finns en arbetsbänk och gott om belysning och eluttag. Det finns ett rum för uthyrning till medlemmar. I rummet finns två bra sängar, byrå, sängbord och badrum. Sängkläder som täcken och kuddar finns i rummet. Lakan, handdukar och andra förbrukningsvaror (tex toalettpapper) får du ta med dig själv. Kostnad för att hyra rummet är 250:- per natt. Du kan boka rummet [email protected]

TV & Bredband

Bredband via Stockholms stadsnät 1000/1000 mbps ingår i avgiften. Kabel-TV via Com-Hem (basutbud ingår i avgiften).

Parkering

Brf Stureby har 90 p-platser och 27 garageplatser för personbil och 7 MC-platser inomhus för uthyrning. Många p-platser är försedda med elstolpe. Föreningen har påbörjat arbete kring laddboxar. Samtliga garage har egen garageport. MC-platserna är inne i två omgjorda garage intill varandra. En p-plats kostar 250:-/månad eller 300:-/månad med elstolpe, ett garage kostar 650:-/månad och en MC-plats kostar 195:-/månad. Kötiden till p-platser och MC-platser varierar över tid. Kötiden till garagen är lång. Det är gratis att parkera på gatorna runt omkring.

Extra förråd

För den som så önskar har föreningen extra förråd till uthyrning i storlekar upp till 10kvm.

KONTROLL

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt föreningens årsredovisning 2021 per den 16 aug 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close