Falugatan 14 – Röda Bergen

FALUGATAN 14

2 ROK 38 KVM SNART TILL SALU
SE ALLA BILDER

Ljus och smakfullt renoverad tvåa med rofyllt gårdsläge i Röda Bergen

Namnet Falugatan doftar småstadsidyll, och så är verkligen känslan här i Röda Bergens mysiga kvarter. En halv trappa upp i ett av de färgglada husen finner vi denna ljuvliga en-och-en-halva med högt i tak och härligt ljusinsläpp från spröjsade originalfönster som vetter mot en lummig innergård. Låt fönstren stå öppna ljumma sommarkvällar och njut av fågelkvitter. Man kan knappt tro att man bor mitt i stan med pulserande restaurang-, kafé- och barstråken inom ett stenkast. Gården, som sköts delvis av Assars trädgårdstjänst, är underbar och här finns bord, stolar och grillplatser. Hela lägenheten renoverades för cirka sju år sedan och de smakfulla materialvalen harmonierar med de bevarade detaljerna från 1920-talet. Köket, med vackra bänkar i carreramarmor, är i enhet med vardagsrummet i en halvöppen planlösning som gör att man kan kombinera matlagningen med umgänge. Sovrummet är harmoniskt och tack vare det rofyllda gårdsläget sover man gott om natten. Lägenheten håller bra temperatur på vintern och förblir behagligt sval även under varma sommardagar.

Röda Bergen i Vasastaden uppfördes enligt en reviderad stadsplan av arkitekten Sigurd Lewerentz. Den ursprungliga stadsplanen hade tagits fram av arkitekten Per Olof Hallman som hade tagit intryck av den brittiske stadsplaneraren Ebenezer Howard och området fick karaktären av en så kallad trädgårdsstad med stora gemensamma gårdsrum och planteringar som länkar samman kvarteren. Arkitekterna som ritade husen hämtade inspiration från 1700-talsbarock och svensk empir i nationalromantisk anda. Husen är liksom stadsplanen kulturklassade i syfte att bevara den unika karaktären för framtiden.

Läget är perfekt och samtidigt som lugnet råder här i Röda Bergen har man de myllrande kafé-, bar- och restaurangstrålen kring Odenplan och S:t Eriksplan inom ett stenkast. Det är även nära till gröna lungor såsom Hagaparken och Karlbergs slottspark. Kommunikationerna är utmärkta och vid Odenplan finns både tunnelbana och pendeltågsstation.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Falugatan 14
Område Röda Bergen
Våning 0 av 2, hiss finns ej
Rum 2 rum och kök
Storlek 38 kvm
Avgift 2 402 kr Inklusive värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Förråd Till bostaden finns ett vindsförråd om CA: 10 kvm.
calendar

Visningar

På våra visningar träffar du den som kan bostaden bäst, nämligen säljaren. Ingen kan ge dig bättre svar på dina frågor om hur det är att bo här. Alla frågor gällande bud, ekonomin i föreningen etc hjälper våra mäklare dig med.

Föreslå en PRIVAT visning

BOKA
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Inbjudande vardagsrum med plats för både soffa och matgrupp. Stort ljusinsläpp från spröjsat originalfönster mot lummig gård. Vitmålade väggar och framtaget, slipat och vitoljat brädgolv. Tidstypisk takstuckatur. Bra förvaringsmöjligheter i form av en klädkammare. Hall Förvarings- och avhängningsmöjligheter i form av en dubbelgarderob med spegeldörrar. Fondvägg i en dov ljusgrön färg (”Duggregn”). Framtaget, slipat och vitoljat brädgolv. Tidstypisk takstuckatur.

Kök

Helrenoverat 2016. Halvöppen planlösning och köksö mot vardagsrummet. Gott om både arbetsyta och förvaring. Köksbänkar och stänkskydd i carreramarmor. Infälld diskho och induktionshäll. Vita skåp med mässingsknoppar. Diskmaskin och kyl/frys integrerad i inredningen. Vitmålade väggar och framtaget, slipat och vitoljat brädgolv. Dagsljusinsläpp från spröjsat fönster i väggen mot sovrummet.

Sovrum

Rofyllt sovrum med spröjsat originalfönster mot innergården. Plats för en 160-säng och förvaringsmöjligheter för handdukar, lakan med mera i form av ett före detta matförråd som döljs bakom ett draperi. Vitmålade väggar och framtaget, slipat och vitoljat brädgolv. Tidstypisk takstuckatur.

Badrum

Helrenoverat 2016. Duschhörna med takdusch och infällbara glasdörrar. Tvättkommod, spegelskåp, handdukstork, toalett samt spotlights. Ljust sandfärgat klinker på väggar och golv. Golvvärme.

Dokument och länkar

BRF Verdandi Nr 42

Allmänt

Brf Verdandi 42 är en äkta, stabil och välskött förening. Föreningen bildades år 1925 och äger och förvaltar sedan dess fastigheterna Stockholm Verdandi 42 och Stockholm Sigyn 30 i Vasastan. Byggnaderna uppfördes år 1925 efter ritningar HSBs chefsarkitekt Sven Wallander. I byggnaderna finns 117 lägenheter där samtliga upplåts med bostadsrätt. Två lokaler - en större (Flügger färghandel) och en mindre - upplåts med hyresrätt. Föreningens bostäder är belägna på Rödabergsgatan 5, 7, 9 A/B samt Falugatan 13, 14, 15 och Nr 17.

Mark

Föreningen äger marken, så ingen risk för stigande omträttsavgälder.

Utförda underhåll

1986 - 1994 Byte av samtliga rörstammar och renovering av samtliga badrum, renovering av fasader, tak och trapphus. 1990 - 1995 Renovering av elstammar. 1996 Renovering av samtliga fönster. 2006 Renovering av tvättstuga. 2008 Renovering och målning av samtliga fasader samt översyn av tak och utvändig målning av samtliga fönster. 2013-14 Installation av säkerhetsdörrar, renovering av trapphus och installation av postboxar. 2015 Stamspolning. 2017 Fönsterrenovering. 2020 Åtgärder efter OVK samt dränering av gård, byte av fjärrvärmecentral. 2021 Renovering av tak. 2021 Återställning av grönytorna på gården efter dränering.

Kommande underhåll

I övrigt inga större planerade underhåll.

Gemensamma utrymmen

Två välskötta gårdar - en större och en mindre - försedda med trädgårdsmöbler och ett flertal grillar under sommartid. Två tvättstugor med sammanlagt sju tvättmaskiner, tre torktumlare, tre torkskåp, två torkrum och två manglar. Två soprum för hushållssopor samt därutöver kärl för kartong- och pappersåtervinning. Två cykelrum. Barnvagnsrum.

TV och Bredband

Kabel-TV (grundutbud via ComHem) ingår i avgiften. - Fiber finns indraget i fastigheten (via Stockholms Stadsnät) och ingår i avgiften.

Ägande

Juridisk person godkännes ej. Delat ägande accepteras. Vid överlåtelse genomförs dessutom en överlåtelsebesiktning. Kostnaden för denna (3.000 kr betalas av köparen). Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbelopp som betalas av köparen. - Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet betalas av pantsättaren.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close