Övre Olskroksgatan 8 – Olskroken

ÖVRE OLSKROKSGATAN 8

3.5 ROK 81 KVM 3 TR
SE ALLA BILDER

Renoverad gavellägenhet med vackra originaldetaljer och fantastiskt ljusinsläpp

Denna rymliga gavellägenhet om 3,5 rum och kök är lika charmig som i väldigt gott skick, och när den helrenoverades för ett par år sedan lades extra stor omsorg på de vackra originaldetaljerna. Originalparketten i vardagsrummet och matsalen slipades, och i köket, sovrummet och jungfrukammaren lät man lägga in ny parkett i tidsenlig stil. Lägenheten har en klassisk planlösning med rum i fil och den generösa takhöjden skapar en härligt luftig atmosfär. De stora fönstren ger ett ljusinsläpp utöver det vanliga och de djupa fönsternischerna har vackra marmorbänkar. Det är väl tilltaget med sällskapsyta och i matsalen, lägenhetens hjärta, kan man duka upp till trevliga middagar med släkt och vänner. Köket är fantastiskt och inredningen har platsbyggts i massiv furu. Den breda arbetsbänken är i ljus kalksten.

Ett mycket trivsamt boende erbjuds och det är bra sammanhållning mellan grannarna. Vid husets gavel har föreningen en inbjudande uteplats med grillmöjligheter, och mellan våningsplanen finns rymliga vädringsbalkonger där man kan sitta och fika. Förträdgårdens rosenbuskar blommar vackert och doftar ljuvligt. Läget är lugnt och barnvänligt och vid Ånässkolan, lite längre upp för gatan, finns en mycket fin lekplats. På promenad- och cykelavstånd har man såväl innerstaden puls som Delsjöområdets natur. Runt hörnet ligger en mysig Georgisk restaurang och vid Olskrokstorget, ett par hundra meter bort, hittar man fiskbodar, systembolag, bokhandel, ostbutik, mataffärer, tapasbar och kaféer. Kommunikationerna är utmärkta och Redbergsplatsen, endast ett stenkast från lägenheten, fungerar som knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Övre Olskroksgatan 8
Område Olskroken
Våning 3 av 4, hiss finns
Rum 3.5 rum
Storlek 81 kvm
Avgift 4 848 kr Inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband samt IP-telefoni.
Pris 4 440 000 kr slutpris
Andel i förening 7.47 %
Andel av årsavgift 7.47 %
Byggnadsår 1929
Förråd Vindsförråd Cirka 4-5 kvm & källarförråd på ca 3 kvm
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Vardagsrum, matsal och sovrum i fil. Vardagsrum med stort ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Gott om plats för soffgrupp, TV-bänk, bokhylla med mera. Fiskbenmönstrad originalparkett och väggarna målade i en gråbeige nyans. Takrosett.

Matsal

Lägenhetens hjärta och plats för trevliga middagar med många gäster. Fiskbenmönstrad originalparkett och väggarna målade i en gråbeige nyans. Takrosett.

Sovrum

Ljust hörnrum med fönster i två väderstreck. Gott om plats för dubbelsäng och arbetshörna. Bra förvaringsmöjligheter i form av två dubbelgarderober. Parkett i holländskt förband och väggarna, inklusive garderoberna, målade i gråbeige. Takrosett.

Jungfrukammare

Mysigt litet rum som passar bra som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Lättmöblerat och bra förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd originalgarderob. Parkett i holländskt förband och väggarna målade i ljusgrått.

Kök

Välplanerat kök med gott om bänkyta och förvaring. Köksbänk i ljus kalksten och platsbyggd inredning i massiv furu. Inbyggt städskåp med spegeldörr från 1920-talet. Ugn och mikro i rostfri/svart design. Diskmaskin och kyl/frys integrerade i inredningen. Infälld spishäll och diskho. Parkett i holländskt förband och väggarna målade i ljusgrått.

Badrum

Badrum med duschhörna, handfat, kommod, två väggskåp, handdukstork och WC. Duschhörna med takdusch och handmunstycke. Väggarna helkaklade i vitt och golvet belagt med svart klinker.

Hall

Välkomnande hall med liten avhängningshörna vid ytterdörren. Även avhängningsmöjligheter i form av en inbyggd originalgarderob med hylla och galgstång. Parkett i holländskt förband och väggarna målade i ljusgrått. Takrosett.

Dokument och länkar

BRF Övre Olskroksgatan 8

Allmänt

Föreningen består av 15 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Huset uppfördes 1929 och består av en etta, sex stycken tvåor samt åtta stycken treor. Total bostadsarea är 1 077 kvm och tomten omfattar totalt 499 kvm. Föreningen köpte fastigheten 2007 och har således ägt fastigheten i 16 år. Man är i föreningen mån om att bevara den fina tjugotalsklassicistiska stilen huset är uppförd i. B land annat har man varit noga vid renoveringen av trapphuset som dekorationsmålades till sin forna glans 2011 samt vid val av nya säkerhetsdörrar samma år. Trappstädningen är lagd på entreprenad.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg-Hansa, fullvärdesförsäkring ingår för styrelsen.

Tomträtt

Föreningen äger marken och påverkas således inte av tomträttsavgälder.

Underhållsplan

En underhållsplan togs fram tillsammans med SBC under 2013.

Förvaltare

Bredablick Förvaltning AB har sedan den 1 januari 2016 hand om den ekonomiska förvaltningen samt lägenhetsregistret. Fastighetsskötseln utförs av TJG Service. Trädgården sköts av medlemmarna i huset.

Genomförda renoveringar

Nedan är en kort sammanfattning av de större underhållsåtgärder föreningen utfört. I årsredovisningen hittar du en väldookumenterad lista på genomförda renoveringar. 2021 Byte av garageport, 2020 byte av armaturer i trapphus, 2020 OVK, 2019 Byte av inpasseringssystem, 2019 Spolning och filmning av spillvattenledningar, 2018 Bättringsmålning i trapphus, 2017 nya dörrar ut mot uteplatsen på baksidan samt till källare, 2017 Byte av dammlister mellan fönsterbågar, 2016 ett nytt smidesstaket sattes upp samt säkerhetsglas sattes in i källarfönstren som vetter mot baksidan, 2014 En gemensam uteplats på baksidan färdigställdes, 2013 fogades fasaden om och alla ventiler byttes ut, 2011 genomgick trapphuset en omfattande renovering, alla lägenhetsdörrar byttes till säkerhetsdörrar som dekorationsmålades, 2010 byttes gasen till el, 2009 fick tvättstugan en ny torktumlare, 2005-2007 utfördes elstambyte i lägenheterna (3-fas med jordfelsbrytare), 1998 lades taket om, 1993 byttes fönstren, 1993 utfördes stambyte.

Kommande renoveringar

Föreningen har en lista på kommande renoveringar i sin årsredovisning för de kommande åren.

Ekonomi

I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar. Föreningen har en låg belåningsgrad på 1 989 kr/kvm, vilket kan jämföras med snittet i Göteborg som är ca 6.000 kr/kvm. Föreningens överskott går till amortering av lånen som minskats för varje år under lång tid.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Parkering

Föreningen har tre egna parkeringsplatser. Det är intern kö till dessa. Boendeparkering på gatorna i området.

Bredband

2019 Installation av fiber.

Kontroll

Ovanstående information grundas på information från senaste årsredovisningen samt föreningens kontaktperson (2023-06-xx). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Ansvarig mäklare eller Bostadssäljarna ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close