Ernst torulfsgatan 8B – Munkebäck

ERNST TORULFSGATAN 8B

3.5 ROK 67 KVM 3 TR
SE ALLA BILDER

Ljus, nyrenoverad och välplanerad gavellägenhet med solig balkong.

Högst upp i ett funkishus från 1947 finner vi denna mycket välplanerade 3,5:a med luftig takhöjd och härligt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Planlösningen bjuder in till umgänge och i vardagsrummet, med utgång till en södervänd och solig balkong, finns det plats för att duka upp till trevliga middagar med många gäster. Med en vägg, som är lätt att ta ner igen ifall så skulle önskas, har man skapat ett tredje sovrum. Skicket är väldigt gott och alla väggar har målats om under de senaste åren. Köket helrenoverades i fjol och är lika smakfullt som funktionellt. Originaldetaljer såsom dörrar och fönsterbänkar har bevarats, och i köket och sovrummen är brädgolven framtagna.

Ett mycket trivsamt boende erbjuds och föreningen har en grönskande gårdsmiljö med stora gräsytor, sittgrupp och blommor. På promenad- och cykelavstånd har man Skatås motionsmöjligheter, Härlanda tjärns badplats och Delsjöområdets naturreservat. Inom ett stenkast finns mysiga kaféer och restauranger. Närservicen är god och från lägenheten tar det bara ett par minuter att gå till Munkebäckstorget där man förutom mataffär, grönsakshandlare, apotek med mera dessutom hittar omtyckta Portens Bageri. Det är även nära till Torpavallens handelsplats med bland annat ICA Kvantum, Systembolaget, Media Markt och ett SATS-gym. Kommunikationerna är utmärkta och från spårvagnshållplatsen runt hörnet tar man sig snabbt in till stan.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Ernst torulfsgatan 8B
Område Munkebäck
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Rum 3.5 rum
Storlek 67 kvm
Avgift 4 175 kr Värme, vatten och Kabel-TV.
Bostadens indirekta nettoskuldsättning 1 027 063 kr
Pris 2 950 000 kr slutpris
Andel i förening 9.31 %
Förråd Till bostaden hör ett vindsförråd och ett mindre förråd i källaren.
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Ett underbart hörnrum som tack vare fönster i två väderstreck badar i ljus. Utgång till södervänd balkong med många soltimmar. Gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Golvet är belagt med parkett och väggarna nymålade i vitt. Nya golvlister.

Kök

Smakfullt kök med ljus och trivsam matplats intill fönstret. Gott om både arbetsyta och förvaring. Vita skåp och köksbänkar i lika tålig som vacker kompositsten. Infälld spishäll från Electrolux och underlimmad diskho från Strand med blandare från Tapwell. Ugn i rostfri design med fläkt ovan, diskmaskin och kyl/frys integrerade i inredningen. Alla vitvaror installerade i samband med helrenoveringen av köket sommaren 2022. Framtaget, slipat och oljat brädgolv, nymålade vita väggar.

Sovrum I

Sovrum med rofyllt läge mot en grönskande gård. Plats för dubbelsäng och bra förvaringsmöjligheter i form av en garderobsvägg. Framtaget brädgolv och nymålade vita väggar.

Sovrum II och III

Ett stort sovrum som delats av till två med en vägg som enbart sitter fast med två skruvar för att enkelt och utan åverkan kunna tas ner igen. För ljusinsläpp till det mindre rummet kan ett fönster sättas in i väggen. Det större rummet är lättmöblerat och har framtaget brädgolv och nymålade vita väggar.

Badrum

Badrummet totalrenoverades troligtvis för cirka sex år sedan. Uppfräschat i fjol med ny tvättkommod med blandare från Tapwell, nya skjutbara duschdörrar från INR, ny takdusch från INR och ny duschslang och handmunstycke från Tapwell. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med grå klinker. Dagsljusinsläpp från ett vädringsfönster i norr.

Hall

Välkomnande entré med avhängningsnisch. Hatthylla och väggfast skoställ i funkisstil. Inre hall med bra förvaringsmöjligheter i form av klädkammare och inbyggt överskåp. Nymålade vita väggar och nytt grått klinkergolv. Nya golvlister.

Dokument och länkar

BRF Ernst Torulfsgatan 8

Allmänt

Brf Ernst Torulfsgatan 8 är en trevlig förening med grönskande innergård. Föreningen registrerades 2019 och köpte fastigheten 2022. Tio lägenheter upplåts med bostadsrätt och två med hyresrätt. Den totala boytan uppgår till 720 kvm.

Byggnadsår

Huset byggdes 1947.

Mark

Marken upplåts med tomträtt och nästa omförhandling äger rum 29:e oktober 2026. Man räknar med en höjning av tomträttsavgälden om cirka 50 procent.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av PHM Redovisning AB i Växjö.

Renoveringar

I samband med att föreningen övertog fastigheten upprättades en underhållsplan som sträcker sig fram till 2032. I skrivande stund tar man in offerter för en relining av stammarna som man önskar komma i gång med innan årsskiftet 2024/2025. Enligt underhållsplanen ska ventilationen förbättras, uteplatsen fräschas upp och husets sockel renoveras under 2024. Ännu är dock inget bestämt.

Ekonomi

En höjning av månadsavgiften med 2-4 procent planeras, men inget är i dagsläget bestämt. Kort- och långfristiga skulder till kreditinstitut uppgår till strax under 13 Mkr. Det pågår tal i föreningen om att bygga fyra stycken ettor på vinden. Byggs dessa kommer man få in mycket kapital som kan amortera föreningens lån som tillsammans med de nya månadsavgifterna stärker föreningens ekonomi högst vesentligt. Till detta har man två hyresrätter som utgör ett dolt kapital. När dessa säljs så går köpeskillingen in på föreningens konto.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV och Internet

I avgiften ingår digital-TV. Bredband tecknas med valfri leverantör.

Försäkring

Fastighetsförsäkring har tecknats med Länsförsäkringar.

Utemiljö

Härliga grönytor utanför huset med träd, planteringar och utemöbler. Föreningen planerar att fräscha upp uteplatsen under 2024.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga ligger i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Övriga gemensamma utrymmen

I källaren finns även ett cykelrum.

Parkering

Föreningen har fem garageplatser och åtta parkeringsplatser. Det finns i skrivande stund lediga parkeringsplatser, men till garageplatserna är det kö.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close