Bastugatan 45 – Mariaberget

BASTUGATAN 45

1.5 ROK 34 KVM 1 TR
SE ALLA BILDER

Ljus och kvadratsmart tvåa med rofyllt läge intill Mälaren och Skinnarviksparken

Tack vare sin generösa takhöjd och yteffektiva planlösning känns denna hemtrevliga funkistvåa större än vad antalet kvadratmeter anger. Lägenheten passar bra för såväl en singel som ett par, och i det mysiga sovrummet finns det plats för en dubbelsäng. Ljuset strömmar in, och utanför de stora och vackra originalfönstren i djupa nischer med fina stenbänkar är det rogivande grönska. Läget är perfekt och samtidigt som lugnet råder i kvarteret finns flera av Söders mest omtyckta kafé- och restaurangstråk inom ett stenkast. Runt hörnet har man Mälaren och det är även nära till Skinnarviksparken med magisk utsikt över staden. Kommunikationerna är utmärkta och från lägenheten tar det bara några minuter att gå till T-banan vid Mariatorget.

Ett underbart boende erbjuds, och på husets tak finns en gemensam terrass med milsvid utsikt över Södermalms takåsar. Bostadsrättsföreningens innergård är en lummigt inramad oas med gräsmatta, uteplats och grill som bjuder in till både avkoppling och umgänge. Här kan man verkligen njuta av lugnet i en rofylld miljö med gamla charmiga hus intill. Föreningen har även en kombinerad festlokal och gästlägenhet som är gratis att hyra. På husets översta våning ligger två tvättstugor där man kan passa på att njuta över den hänförande utsikten medan man tvättar. Källaren inrymmer bland annat cykelförråd.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Bastugatan 45
Område Mariaberget
Våning 1 av 4, hiss finns
Rum 1.5 rum och kök
Storlek 34 kvm
Avgift 2 433 kr Inkl värme, vatten & kabel-TV. Obl. tillägg om 90 kr/mån för bredband och bostadsrättsförsäkring 31 kr/mån.
Bostadens indirekta nettoskuldsättning 36 748 kr
Pris 3 612 500 kr slutpris
Andel i förening 2.38965 %
Andel av årsavgift 2.4401 %
Byggnadsår 1942
Förråd Till bostaden finns ett vindsförråd ca 1,65 x 3,50m

LEDANDE BUD: 3 625 000 kr

Bud
Budgivare
Tidpunkt
3 625 000 kr
2
20 Mar 11.25
3 375 000 kr
1
19 Mar 20.55
3 350 000 kr
2
19 Mar 14.24
3 295 000 kr
1
18 Mar 16.23
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum

Vardagsrum med härligt ljusinsläpp från ett stort tredelat fönster med begränsad insyn. Gott om plats för både soffa och matgrupp. Vitmålade väggar och originalparkett i ek.

Sovrum

Mysigt sovrum där man tack vare lägenhetens lugna läge sover gott om natten. Plats för en 160-säng. Laminatgolv och gråmålade väggar.

Kök

Trivsamt kök med dagsljus från ett fönster i väggen mot sovrummet. Bra arbetsytor och utmärkta förvaringsmöjligheter från golv till tak. Charmigt serveringsskåp i original från husets byggnadsår. Spis med induktionshäll från 2021 och diskmaskin från 2024. Laminatgolv och vitmålade väggar. Vitt kakel på den ena sidan och grått på den andra.

Hall

Rymlig hall med gott om utrymme för jackavhängning och skor. Inbyggd originalgarderob och ytterligare ett överskåp ovanför den infällda kylen/frysen. Tre fristående garderober som lämnas kvar om så skulle önskas. Vitmålade väggar och originalparkett i ek.

Badrum

Badrum med dusch, handdukstork, handfat, spegelskåp och toalett. Vitt väggkakel och blågrönt klinkergolv.

Dokument och länkar

Brf Kattrumpan 24

Allmänt

Brf Kattrumpan 24 är en trevlig och synnerligen lågt belånad bostadsrättsförening strax intill Söder Mälarstrand. Föreningen registrerades 1995 och förvärvade fastigheten Kattrumpan 24 i Stockholm 1999. Idag upplåter föreningen 36 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 1 lokal med hyresrätt.

Byggnadsår

Huset började byggas 1941 och stod färdigt 1943.

Mark

Föreningen äger marken och påverkas således inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Styrelsen har tecknat avtal med Mälardalens Bostadrättsförvaltning AB för ekonomisk och administrativ förvaltning. För fastighetsskötsel har föreningen avtal med Driftia.

Genomförda renoveringar i urval

2022 Ny torktumlare i tvättstugan. 2021/2022 Byte av termostater och ventiler på alla radiatorer. Injustering av värmesystemet. 2021 Totalrenovering hiss. 2020 Stamspolning och renovering av takterrass. 2016 Installation av bredbandsfiber. 2015 Nytt tak. 2013 Fönstermålning och installation av bergvärme. 2012 Nya energiglasfönster. 2011 Installation av värmeslingor på taket. 1994 Ombyggnad av hus inklusive byte av VA-stammar och elstigare.

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2006 och som sträcker sig fram till 2045. Utöver en ommålning av husen, som är tänkt att genomföras tidigast 2024, finns inga större renoveringsarbeten inplanerade.

Ekonomi

Föreningen har cirka 2 miljoner kr i skuld till låneinstitut vilket innebär en belåningsgrad om endast cirka 1 400 kr per kvadratmeter bostadsyta. Lägenheten och lokalen som hyrs ut genererar intäkter. Hyreslägenheten utgör även en så kallad dold tillgång som vid en eventuell försäljning torde göra föreningen helt skuldfri.

Uppvärmning

Bergvärme.

TV och Internet

I månadsavgiften ingår abonnemangsfria digitala TV-kanaler från Tele 2. Bredband via fiber är ett obligatoriskt tillägg om 90 kr/månad, vilket är ett mycket förmånligt pris.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad genom Bostadsrätterna.

Gemensamma utrymmen

Lummig innergård, rymlig takterrass med utemöbler och bokningsbar samlingslokal med intilliggande bastu. Det finns även cykelrum och soprum.

Tvättstuga

På husets vindsplan finns en gemensam tvättstuga.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser, men boende i fastigheten kan ansöka om boendeparkeringstillstånd på gatorna i området.

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close