Olskroksgatan 25 – Olskroken

OLSKROKSGATAN 25

2 ROK 62 KVM 2 TR
SE ALLA BILDER

Ljus och smakfullt renoverad hörnlägenhet med öppen och social planlösning.

OBS Bostaden är idag en tvåa men kan bli en mycket yteffektiv och bra trerummare. Inte minst tack vare de stora vinds och källarförråden som erbjuder mycket gott om förvaring.

I denna trivsamma hörntvåa samsas modern stilrenhet med charmen från 1920-talet på ett tilltalande sätt. Originaldetaljer såsom spegeldörrar och gjutjärnsradiatorer har bevarats, och i hela lägenheten är brädgolven framtagna. Takhöjden är generös och ljuset strömmar in genom flera stora fönster i djupa nischer. Mest magiskt är ljuset i vardagsrummet och köket som är i enhet i en öppen och social planlösning med fönster i två väderstreck. Utanför sovrumsfönstren växer lummiga träd vilket ger en känsla av avskildhet. Läget är rofyllt, och runt hörnet har man Redbergsparken med grönska och fantastisk utsikt över stora delar av staden. Det är även nära till Redbergsplatsens kommunikationer och Olskrokstorget med bland annat mataffärer, fiskbodar, systembolag och bokhandel.

Lägenheten är i väldigt gott skick och 2016 genomfördes en omfattande renovering. Ett nytt kök i öppen och social planlösning med vardagsrummet färdigställdes, och alla golv slipades och vitbetsades. Alla väggar målades om, och alla lister byttes eller renoverades. Samtliga fönster byttes 2018. Ett mycket trivsamt boende erbjuds och föreningens gård är en mysig oas med trädgårdsmöbler och grill. Mot Övre Olskroksgatan finns en fin förträdgård med gräsmatta, sittplats och rabatt. Förutom en trevlig utemiljö har föreningen även gästrum och ett spa med relax, bastu och badtunna. Ett före detta garage har byggts om till cykelförråd, källsorteringsrum och förvaringsutrymme för föreningens trädgårdsmaskiner och redskap. Husets källare inrymmer en välutrustad tvättstuga som totalrenoverades 2019.

Välkommen till Göteborgs personligaste visning - På våra visningar träffar du den som kan mest om bostaden, nämligen säljaren. För budgivning och frågor om föreningen etc så kontaktar du ansvarig mäklare - Mattias Lantto på 0738-244100.

Mattias Lantto Mattias Lantto Reg. Fastighetsmäklare phone_icon 0738-244100 email_icon [email protected]

Fakta & Dokument

Bostadstyp Bostadsrätt
Adress Olskroksgatan 25
Område Olskroken
Våning 2 av 4, hiss finns
Rum 2 rum och kök
Storlek 62 kvm
Avgift 4 898 kr Ïnkl värme, VA, kabel-TV, bredband, nätavgift och IP-telefoni.
Bostadens indirekta nettoskuldsättning 121 334 kr
Pris 2 950 000 kr slutpris
Andel i förening 5.14108 %
Byggnadsår 1929
Förråd Till bostaden finns ett vindsförråd (cirka 7-8 kvm) samt ett källarförråd (cirka 5-6 kvm).

LEDANDE BUD: 2 950 000 kr

Bud
Budgivare
Tidpunkt
2 950 000 kr
1
11 Mar 12.23
calendar

Tipsa

Känner du någon som skulle vilja bo här? Köper personen du tipsat om bostaden får du 5 000 kr. Första personen som tipsat om köparen får ”hittelönen”.

TIPSA  OM BOSTADEN

Interiör

Vardagsrum och kök

Vardagsrum och kök i öppen planlösning med fantastiskt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Det framtagna brädgolvet är vitbetsat och väggarna målade i ljusgrått. Gott om plats för både matgrupp och soffa. Arbetshörna med skrivbord och hyllor. I köket, som färdigställdes i samband med den omfattande lägenhetsrenoveringen 2016, är det väl tilltaget med både bänkyta och förvaring. Bänkskivor och stänkskydd i sandsten från Picky Living, mattsvart diskho och blandare från Franke. Infälld spishäll. Vita skåp med svarta beslag, svart kyl/frys i retrostil från Gorenje. Ugn i rostfri design, fläkt och diskmaskin integrerat i inredningen. Den frilagda tegelväggen vid köksfönstret är ett karaktärsfullt inslag.

Sovrum

Stort och luftigt sovrum med härligt ljusinsläpp från två fönster. Utanför fönstren är det lummig grönska som ger en känsla av avskildhet. Gott om utrymme för både dubbelsäng, läshörna och förvaringsmöblemang. Det framtagna brädgolvet är vitbetsat och väggarna målade med en fin blågröngrå färg.

Badrum

Badrum med badkar, handfat, spegelskåp och toalett. Förberett för tvättmaskin och för att byta ut badkaret mot en duschhörna. Vita helkaklade väggar med svart dekor och svart klinkergolv med golvvärme. Infällda takspottar.

Hall

Välkomnande hall med platsbyggd hatthylla i koppar direkt till vänster om ytterdörren. Ypperliga förvaringsmöjligheter i form av en klädkammare. Det framtagna brädgolvet är vitbetsat och väggarna målade i mörkgrått.

Dokument och länkar

BRF Killingen nr. 17

Allmänt

Brf Killingen nr 17 är en välskött förening med en vacker tjugotalsfastighet. Föreningen bildades 1986 och förvärvade i samband med detta fastigheten Olskroken 11:17 med adresserna Olskroksgatan 25 och Övre Olskroksgatan 4. Här finns 20 lägenheter och en lokal.

Byggnadsår

Huset byggdes 1928.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Genomförda renoveringar i urval

Stamrenovering utfördes 2005, och i samband med detta renoverades även lägenheternas badrum. Elstamsbyte, fasadrenovering och trapphusrenovering 2006. 2008 byggdes nya balkonger och bullerdämpande fönsterglas sattes in mot E20. Takrenovering 2010. 2013 byggdes ett kontor om till gästrum. Fönstren byttes 2018. Renovering av tvättstuga 2019. Omfattande markarbete utanför fastigheten 2021. Översyn och byte av elkablar och armaturer i lägenheter och gemensamma utrymmen 2023.

Kommande renoveringar

Föreningen följer en 30-årig underhållsplan.

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi. Dock har det ökade kostnadsläget medfört att det finns risk för avgiftshöjning under 2024. Beslut finns om att bygga om lokal till bostad, vilket kommer att medföra pengar till kassan samt mer avgiftsinbetalningar vilket på sikt kan sänka avgiften.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV och Internet

TV och bredband ingår i månadsavgiften.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Moderna försäkringar.

Utemiljö

Förträdgård med gräsmattor. Gård med trädgårdsmöbler och grill. Utemiljön fixades till under 2022.

Tvättstuga

Föreningen har en mycket fräsch tvättstuga som renoverades 2019.

Övriga gemensamma utrymmen

Gästrum och ett spa med relax, bastu och badtunna. Cykelförråd och källsortering i ett före detta garage.

Parkering

Föreningens egen P-plats lottas ut till medlemmar en gång per år. Hyran ligger på 400 kr/månad. Boendeparkering gäller i området och på vissa gator parkerar man gratis. Cirka 250 meter från fastigheten har Ernst Rosén ett P-hus där det i skrivande stund finns lediga platser (se www.ernstrosen.se/parkering).

SÄLJA? BOKA ETT DIGITALT MÖTE

VI BJUDER DIG PÅ LYXBRUNCH FÖR TVÅ
BOKA FÖRUTSÄTTNINGSLÖST MÖTE
close